25.2 C
Athens
Monday, June 17, 2024
More

    Nutella: Κλείνει τα 60 και λανσάρει τη vegan εκδοχή της

    Γεννημένη το 1964 στο Πιεμόντε από την οικογένεια Ferrero, τη χρονιά της 60ης επετείου της, η Nutella ανανεώνεται, προσαρμοζόμενη στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

    Έχοντας καταθέσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον περασμένο Δεκέμβριο του 2023 στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (Uibm) του Υπουργείου Επιχειρήσεων της Ιταλίας,  η Ferrero έχει λάβει το πράσινο φως για να λανσάρει φυτική εκδοχή της εμβληματικής επάλειψης φουντουκιού στην αγορά. Η προγραμματισμένη κυκλοφορία μάλιστα, είναι για το φθινόπωρο του 2024.

    Η διαφορά με την παραδοσιακή Nutella στην πραγματικότητα δεν θα είναι εντυπωσιακή, καθώς το 91,3% των συστατικών που την απαρτίζουν είναι φυτικής προέλευσης, όπου το υπόλοιπο 8,7% των συστατικών, αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, θα είναι το μόνο που θα αντικατασταθεί.

    Ωστόσο, το μυστήριο παραμένει ως προς το ποιο συστατικό φυτικής προέλευσης θα αντικαταστήσει το γάλα που χρησιμοποιείται σήμερα για την παραδοσιακή εκδοχή.

    Η πιο πιθανή υπόθεση είναι ότι το γάλα θα αντικατασταθεί με σκόνη σόγιας, το οποίο μοιάζει πολύ με το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη. Όσον αφορά την υφή, η νέα κρέμα φουντουκιού Ferrero για vegans θα είναι πιθανώς πολύ παρόμοια με την αρχική. Το κόστος των πρώτων υλών αναμένεται να διαφοροποιηθεί ελάχιστα, αν όχι να μειωθεί.

    Η vegan έκδοση της σαγηνευτικής κρέμας, η οποία θα φέρει την πιστοποίηση “Vegan”, θα κάνει σίγουρα χαρούμενους το ανάλογο κοινό και όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, αλλά θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για τους λεγόμενους flexitarian καταναλωτές, οι οποίοι αριθμούν πλέον αρκετά εκατομμύρια άτομα.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα