29.3 C
Athens
Wednesday, July 24, 2024
More

  Να βγουν οι κουκούλες της πολιτικής φάρσας της Novartis ζητούν οι εμπλεκόμενοι

  Καταιγισμός αιτήσεων για να βγουν οι «κουκούλες» από τους δυο προστατευόμενους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ»  στις καταθέσεις των οποίων στηρίχθηκε το κατηγορητήριο σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων, επί κυβέρνησης Τσίπρα, των οποίων όλοι οι φάκελλοι τελικά αρχειοθετήθηκαν.

  Νέα διάσταση έδωσε η κόντρα του Κυριάκου Βελόπουλου με τον βουλευτή Παύλο Σαράκη ο οποίος διεγράφη από την Ελληνική Λύση.

  Τον έδωσε στεγνά ο Βελόπουλος ως πληρωμή για την αναστάτωση που επέφερε στην Ελληνική Λύση δεν σκέφτηκε όμως ότι αφού ήξερε όσα λέει γιατί τον είχε εκεί πρώτο βιολί και δεξί του χέρι;

  Ο  Βελόπουλος αποκάλυψε στη Βουλή ότι ο δικηγόρος εισέπραξε 30 εκατομμύρια για τους πελάτες του που ήταν προστατευόμενοι μάρτυρες, για τα όσα κατέθεσαν στην αμερικανική δικαιοσύνη ώστε να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis και να αναγκαστεί η εταιρεία να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ως αποζημίωση.

  Ανάλογη αίτηση κατέθεσε ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρας με τον δικηγόρο του καθηγητή Χρήστο Μυλωνόπουλο . Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επίσης. Aύριο καταθέτει αίτηση στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την αποκάλυψη της ταυτότητας «των μαρτύρων δήθεν «δημοσίου συμφέροντος» και ο Ανδρέας Λοβέρδος όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο X.

  Σκοπεύει να την κοινοποιήσει στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρίες Κλάπα και Αδειλίνη.

  «Θα σας πάω μέχρι τέλους» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο αναφερόμενος στους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες όπως τους αποκαλεί.

  Μετά τον νόμο 5090 του Γιώργου Φλωρίδη, που δίνει την δυνατότητα να αρθεί η προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων εάν δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους μπήκαν σε αυτό το καθεστώς, στις 27 Ιουνίου, ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να αφαιρεθεί η προστασία.

  Υπέβαλε και συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, «γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους» δήλωσε. «Καθίσταται έτσι  προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευομένων» ήταν εκτός νόμου  εξ υπαρχής» όπως τόνισε.

  Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να ανασυρθεί η έγκληση που είχε κατατεθεί εναντίον  των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η  αίτηση αυτή εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό εδώ και χρόνια. Όπως και των άλλων εννέα πολιτικών προσώπων που η κυβέρνηση Τσίπρα επιχείρησε να συνδέσει με το σκάνδαλο Novartis.

  Ανάμεσα τους ήταν και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που κι εκείνος τώρα περιμένει τις εξελίξεις.

  Οι πελάτες του Παύλου Σαράκη είναι τρεις.  Για τις μαρτυρίες τους εισέπραξαν γύρω στα 31 εκατομ. δολάρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και τέταρτος Έλληνας προστατευόμενος μάρτυρας που κατέθεσε στις ΗΠΑ για την Novartis .

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα