9.9 C
Athens
Sunday, December 10, 2023
More

  Μόνικα Μπελούτσι: Η απόλυτη σταρ στη Θεσσαλονίκη

  Η Μόνικα Μπελούτσι δημιούργησε «αναστάτωση» ως καλεσμένη στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, δηλώνοντας πως η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά της. Η παρουσία της συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα, ενώ αρκούσε και μόνο το όνομά της για να στρωθούν κόκκινα χαλιά στη Θεσσαλονίκη.

  Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπιον, η Μόνικα Μπελούτσι παρέλαβε από καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Ορέστη Ανδρεαδάκη, τον Χρυσό Αλέξανδρο. Αμέσως μετά ευχαρίστησε τους καλεσμένους στα ελληνικά και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που της απευθύνθηκαν. Δεν αρνήθηκε ούτε στιγμή να φωτογραφηθεί με τους άπειρους θαυμαστές της και να δεχτεί τα λουλούδια που της χάριζε ο κόσμος στο πέρασμά της.

  «Η αλήθεια είναι πως δεν νιώθω πως βρίσκομαι πάντα στο προσκήνιο, παρά μόνο όταν είμαι στη διαδικασία προώθησης μιας νέας ταινίας ή ενός νέου πρότζεκτ. Τις υπόλοιπες στιγμές, για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ να μένω στις σκιές», δήλωσε σε ερώτηση που της έγινε.

  «Διδάχτηκα πολλά από την Κάλλας, η οποία δεν ήταν απλώς μια θρυλική σοπράνο, αλλά μια θαρραλέα γυναίκα που βρήκε το θάρρος να ζήσει τη ζωή της σύμφωνα με τις επιθυμίες της, βρίσκοντας το κουράγιο να πάρει διαζύγιο σε μια εποχή που μια τέτοια κίνηση ήταν με κάθε τρόπο απαγορευμένη στην Ιταλία. Η Κάλλας ακολούθησε την καρδιά της έχοντας αρχικά θυσιάσει τα νιάτα της στον βωμό της τέχνης και του ταλέντου της», ανέφερε σχετικά με την Μαρία Κάλλας και το κατά πόσο επηρεάστηκε η ίδια από εκείνη.

  Το προηγούμενο βράδυ η Μόνικα Μπελούτσι παρουσίασε την ταινία Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις, σε συν-σκηνοθεσία Γιάννη Δημολίτσα. Αφού ευχαρίστησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Ορέστη Ανδρεαδάκη, υποστήριξε ότι ήταν πραγματικά “αξέχαστη εμπειρία”, το να συνεργάζεται με έναν ταλαντούχο Έλληνα σκηνοθέτη όπως ο Γιάννης Δημολίτσας. «Σημαίνει πολλά για μένα να βρίσκομαι εδώ, ξέρετε πόσο αγαπώ την Ελλάδα, επισκέπτομαι εξάλλου συνέχεια τη χώρα σας», πρόσθεσε.

  Τέλος η Μόνικα Μπελούτσι δεν αρνήθηκε να μιλήσει αναλυτικά για τη μεγάλη της αγάπη και εμμονή τη Μαρία Κάλλας, λέγοντας: «Η ιστορία της με άγγιξε πολύ γιατί δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως υπήρξε μια γυναίκα με ραγισμένη καρδιά, μια γυναίκα που κατέρρευσε από αγάπη. Είδα την αληθινή εικόνα πίσω από τη σταρ, ένιωσα πως συνάντησα μια αδερφή ψυχή που αναζητούσε την αγάπη και την επαφή. Η ίδια είχε αναφερθεί πολλές φορές σε συνεντεύξεις της στις αθεράπευτες πληγές της, από τον Ωνάση μέχρι το γεγονός ότι δεν απέκτησε ποτέ οικογένεια και τις τεταμένες σχέσεις με την αδερφή και τη μητέρα της. Στην ταινία που παρακολουθήσατε χθες, ο στόχος μας ήταν να απεικονίσουμε τη μοναξιά που τη βασάνισε στην προσωπική της ζωή, γι’ αυτό και γυρίσαμε τις σκηνές στο αδειανό της διαμέρισμα στο Παρίσι, για να μεταδώσουμε την αίσθηση της εγκατάλειψης που ένιωθε. Μια σταρ που λατρεύτηκε από το κοινό, στην προσωπική της ζωή ένιωθε στερημένη από αγάπη. Το στοιχείο αυτό με άγγιξε πολύ βαθιά».

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα