21.7 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Μινέρβα: Στο +22% οι εξαγωγές το 2022

    Με βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων και διεύρυνση των εξαγωγών έκλεισε το 2022 η βιομηχανία Μινέρβα, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Μινέρβα ανήλθε σε 68,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 15% από 59,65 εκατ. το 2021. Σημαντική ήταν η αύξηση των εξαγωγών κατά 22%, στα 10,3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 15% των συνολικών πωλήσεων. Τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA ανήλθαν το 2022 σε 7,8 εκατ. ευρώ, έναντι των 6,7 εκατ. του 2021, ενώ ο δείκτης EBITDA/πωλήσεις διευρύνθηκε στο 11,37%. Το μικτό περιθώριο κέρδους σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκε στο 20,6%, καθώς η εταιρεία έδωσε έμφαση στην προσπάθεια συγκράτησης των καταναλωτικών τιμών μέσα σε ένα έντονα πληθωριστικό περιβάλλον για την αγορά τροφίμων, κάτι που οδήγησε σε συγκράτηση σε σχέση με το 2021 των ενοποιημένων προ φόρων κερδών στα 2,07 εκατ. ευρώ (2021: 2,10 εκατ. ευρώ) και των καθαρών κερδών στα 852.581 ευρώ (2021: 1,45 εκατ. ευρώ).

    Επενδύσεων συνέχεια

    Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς η Μινέρβα, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας ανήκουν μάρκες όπως οι Μινέρβα, Χωριό, Pummaro, ΤΟΠ και Φαστ, ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση των νέων προϊόντων και brands που είχαν εξαγοραστεί το 2021 και βελτίωσε τη θέση της στην αγορά, αναπτύσσοντας τις καινούργιες κατηγορίες προϊόντων στους κλάδους παραγωγής τομάτας, σαλτσών και αρτυμάτων. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση των γραμμών παραγωγής σαλτσών και αρτυμάτων από το εργοστάσιο της Mediterranean Foods στα εργοστάσια της Μινέρβα, μια επένδυση ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας σημαντικές οικονομίες κλίμακος. Περαιτέρω, η εταιρεία συνέχισε το επενδυτικό της πρόγραμμα για τον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της, την αναβάθμιση του εξοπλισμού, τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Το 2022 οι επενδύσεις για την ασφάλεια, την εξοικονόμηση ενέργειας και το περιβάλλον ανήλθαν σε 500 χιλ. ευρώ.

     

     

     

    Πηγή: Foodreporter

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα