Μετά το ζαχαροπλαστείο «Prapas», ακόμη ένα ιστορικό κατάστημα σύμβολο του Παλαιού Φαλήρου κατέβασε ρολά. Πρόκειται το delicatessen Benito στο κέντρο του Φαλήρου, κοντά στην Αγίου Αλεξάνδρου τον κεντρικό δρόμο του Δήμου των Νοτίων Προαστίων.
Με ρίζες από το Παλέρμο, αλλά έχοντας ζήσει κι εργαστεί με τον πατέρα του πολλά χρόνια στην Πόλη, ο Benito Sanzoni βρέθηκε στο Φάληρο τη δεκαετία του ’80.
Μετά από μερικά χρόνια εργασίας σε αντίστοιχο κατάστημα, ξεκίνησε το δικό του ομώνυμο ντελικατέσεν, που αποτέλεσε γνωστή σταθερά των Φαληριωτών foodies εδώ και 23 χρόνια.
Στο κατάστημα μπορούσε κάποιος να βρει ελληνικά παραδοσιακά τυριά, γραβιέρες αλλά και τυριά εισαγωγής, όπως μοτσαρέλα, πεκορίνο, παρμεζάνα, μασκαρπόνε, μπρι.
Ακόμα, σαλάμια με διάφορες επικαλύψεις, ζαμπόν με δεντρολίβανο, προσούτο με φυσικό κάπνισμα, λουκάνικα σε διάφορες γεύσεις από τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η οικογένεια είχε φτιάξει ένα εργαστήρι παρασκευής πολίτικων μεζέδων με συνταγές της κυρίας Ευδοκίας.
Όμως ύστερα, από 30 χρόνια, η οικογένεια των ιδιοκτητών αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του, ολοκληρώνοντας έτσι μια διαδρομή που άφησε το στίγμα της στην περιοχή.