19.8 C
Athens
Saturday, May 11, 2024
More

    Μασούτης: Απέκτησε το βιομηχανικό κτίριο στη Θέρμη

    Στην ιδιοκτησία της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης ΑΕ πέρασε το βιομηχανικό κτίριο στη Θέρμη στο οποίο στεγαζόταν και λειτουργούσε το εργοστάσιο της ιστορικής υποδηματοποιίας «Αλυσίδα». Αναφορικά, η Αλυσίδα ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1932 και παρήγαγε εργατικά παπούτσια και μπότες από καουτσούκ. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 αγόρασε την εταιρεία “ΕΛ.ΒΙ.ΕΛΑ” (Ελληνική Βιομηχανία Ελαστικού), μετονομάστηκε σε Αλυσίδα-ΕΛΒΙΕΛΑ και προσανατολίστηκε στην παραγωγή αθλητικών παπουτσιών.

    Το κτίριο θα εξυπηρετεί υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες στέγασης διοικητικών και άλλων υπηρεσιών της

    Η κίνηση αυτή από την εταιρεία Μασούτης γίνεται σε μια εποχή που σηματοδοτείται από την προσπάθεια να ζωντανέψουν ξανά τα εγκαταλελειμμένα ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του βιομηχανικού κτιρίου της Αλυσίδα, θα αξιοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν υφιστάμενες, αλλά και μελλοντικές ανάγκες στέγασης διοικητικών και άλλων υπηρεσιών της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

    Το έργο θα έχει υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές με βιοκλιματικά στοιχεία, ενώ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα, σε έκταση και βαρύτητα, έργα ανάπλασης ιστορικών κτιρίων για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 14ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, εκτείνονται σε 14.150 τ.μ. σε οικόπεδο 47.000 τ.μ. που συνορεύει με την έκταση της Διαμαντής Μασούτης ΑΕ που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία διοίκησης της εταιρείας, το Grand Μασούτης και το Cash&Carry Μασούτης, με το ενιαίο οικόπεδο να ξεπερνά τα 85.000 τ.μ.. Ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, Γιάννης Μασούτης, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα της ιστορίας της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης. Έτσι, ανακοίνωσε ότι ένα από τα βιομηχανικά κτίρια της ιστορικής εταιρείας περνάει στην ιδιοκτησία της Μασούτης και η ανάπλασή του θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα μελλοντικά projects της εταιρείας.

     

     

     

    Πηγή: Foodreporter

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα