29.3 C
Athens
Wednesday, July 24, 2024
More

  Λευτέρη Λευτέρη Λευτέρη σε έχουν σταμπάρει στο παλιό τους το τεφτέρι!

  Λευτέρη λευτέρη λευτέρηΣ’ έχω σταμπάρει στο παλιό μου το τεφτέριΛευτέρη λευτέρη λευτέρηΜην κοροϊδεύεισ κι έχω γίνει πια ξεφτέρι
  Βάλε μυαλό για κάνε μου τη χάρηΒάλε μυαλό χρυσό μου παλικάριΣταμάτα πια μην κάνεις το λιοντάριΣταμάτα πια σε πήραμε χαμπάρι!!!
  Άνετα θα μπορούσε να αφιερωθεί στον πρώην γραμματέα πολιτικής επιτροπής, υφυπουργό Αθλητισμού και Υπουργό Γεωργίας  της Νέας Δημοκρατίας , Λευτέρη Αυγενάκη.
  Ο τοπογράφος που ξεκίνησε από το Ηράκλειο περι το 2007 με την Νέα Δημοκρατία την πολιτική του καριέρα διεγράφη το 2009 από τον Σαμαρά . Έκανε κόμμα με την Ντόρα Μπακογιάννη το 2010 έως το 2012 τη Δημοκρατική Συμμαχία, και λίγο αργότερα το 2016 αφού επανα-προσχώρησε στη ΝΔ διορίστηκε γραμματέας πολιτικής επιτροπής στο κόμμα.
  Το 2019 υφυπουργός Αθλητισμού και το 2024 αναβαθμίστηκε σε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
  Γνωστός για την υπόθεση Ριχτερ με τον καθηγητή .
   Ο Αυγενάκης με παρέμβασή του ως βουλευτής, είχε αναφερθεί στην αναγόρευση ως επίτιμου διδάκτορα του Γερμανού καθηγητή Ιστορίας Χάινς Ρίχτερ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
  Αρκετές φορές γράφτηκαν αρνητικά άρθρα για τον αψύ του χαρακτήρα, αλλά το τελευταίο σκανδαλώδες περιστατικό βίας σε νεαρό υπάλληλο του αεροδρομίου ξέφυγε από τα όρια αφού έγινε δημόσια και μπροστά σε κάμερες.
  Τώρα μετά από αυτό το περιστατικό φαίνεται ότι ο ασκός του Αιόλου με τα σκάνδαλα του Αυγενάκη έχει ανοίξει για τα καλά και βαραίνουν και την Κυβέρνηση και ειδικά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε όλο το διάστημα της διακυβέρνησης δίνοντάς του θέσεις από τις οποίες προφανώς στερήθηκαν άλλοι ικανότεροι και σίγουρα αξιότεροι από τον αγαπημένο Λευτέρη της οικογένειας .

  Σε βαριές καταγγελίες για σκιώδεις διορισμούς και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μέσω αμοιβών χιλιάδων ευρώ σε υποτίθεται «άμισθα» στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΕΔΜΑ), επί θητείας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αγευνάκη καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση.

  Τα έργα και τις ημέρες του Λευτέρη Αυγενάκη έφεραν στη Βουλή 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση την οποία υπογράφει πρώτος ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

  Οι ερωτώντες βουλευτές εστίασαν την κριτική του στο ότι παρά τη σχετική υπουργική Απόφαση που προβλέπει ρητώς τον άμισθο χαρακτήρα του Προέδρου της ΟΕΔΜΑ «από το 2021 και μετά αναρτήθηκαν στη Διαύγεια συμβάσεις που προβλέπουν αμοιβές χιλιάδων ευρώ προς το πρόσωπό του».

  Ο διορισμός του αδερφού της συζύγου

  Ταυτόχρονα αποκάλυψαν ότι από το 2021 μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΔΜΑ διορίστηκε ο αδερφός της συζύγου του κ. Αυγενάκη, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού o ανωτέρω διορισμός έγινε «χωρίς να γίνουν γνωστά τα κριτήρια της επιλογής και η σχέση του συγκεκριμένου προσώπου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

  «Ο εξ αγχιστείας συγγενής του πρώην Αναπληρωτή  Υπουργού Αθλητισμού φαίνεται πως διορίστηκε επίσης Υπεύθυνος Εθελοντών του Ράλι Ακρόπολις, λαμβάνοντας για υπηρεσίες μόλις 30 ημερών πολλές χιλιάδες ευρώ» προσθέτουν οι ερωτώντες βουλευτές και συμπληρώνουν ότι «υπέρογκες αμοιβές φαίνεται να έχουν λάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στελέχη της ΟΕΔΜΑ». Με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν ότι γεννώνται «σοβαρές υπόνοιες παράτυπης οικονομικής διαχείρισης, παράνομου χρηματισμού και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

  5 ερωτήματα

  Βάσει όλων όσων αποκαλύπτονται από την ερώτηση ο νυν αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης καλείται να απαντήσει:

  • Πρώτον, εάν γνωρίζει τις εν λόγω αμοιβές που αποφασίζει τα τελευταία χρόνια η Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού καθώς και εάν έχει υπόψη του τα σχετικά ποσά και τους δικαιούχους;
  • Δεύτερον εάν ο ίδιος έχει διατάξει ποτέ τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην ΟΕΔΜΑ ως φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο;
  • Τρίτον, λαμβάνοντας υπόψη τον δημόσιο χαρακτήρα των αναρτητέων στην Διαύγεια πράξεων, πώς επέτρεψε να λαμβάνονται αποφάσεις αμοιβής του Προέδρου της ΟΕΔΜΑ ενώ απαγορεύεται με σχετική υπουργική απόφαση;
  • Τέταρτον, εάν ο ίδιος γνωρίζει για τον διορισμό του εξ αγχιστείας συγγενή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού ως μέλος ΓΣ της ΟΕΔΜΑ ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες των εκπροσώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες αυτοκινήτου και ειδικά με την οργάνωση αγώνων αυτοκινήτου.
  • Πέμπτον ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Βρούτση να εξηγήσει στη Βουλή «γιατί παρά τον άμισθο χαρακτήρα της ιδιότητας του μέλους της ΓΣ της ΟΔΜΑΕ, το εν λόγω πρόσωπο λάμβανε αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ.

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα