Η οικογένεια Καρύδα γράφει γλυκές ιστορίες στη Θεσσαλονίκη εδώ και τρεις γενιές. Συγκεκριμένα, από το 1922 όταν ο Σπύρος Καρύδας και τα τρία αδέρφια του άνοιξαν τρία από τα πρώτα ζαχαροπλαστεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Ο γιος του Σπύρου Καρύδα, Παναγιώτης έκανε το επόμενο βήμα και μπήκε στο χώρο της χονδρικής εφοδιάζοντας με κεράσματα ζαχαροπλαστεία της Βόρειας Ελλάδας.
Τη σκυτάλη πήρε η κόρη του Παναγιώτη, Έφη Καρύδα με τον σύζυγό της Δημήτρη Αρώνη, που το 2006 δημιουργούν την σοκολατοποιία Laurence Gallerie De Chocolat επενδύοντας στην ποιότητα και την καινοτομία με στόχο να κάνουν γνωστή την ελληνική σοκολάτα πολυτελείας στη διεθνή αγορά. Μαζί τους τα τελευταία χρόνια και οι δύο γιοί τους Γιώργος και Ανδρέας συνεχίζοντας τη γλυκιά παράδοση της οικογένειας.
Το εργαστήριο σοκολάτας της Laurence στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας θυμίζει σικ σοκολατερί του Παρισιού. Εκεί η οικογένεια της Έφη Καρύδα δημιουργεί περισσότερα από 150 γκουρμέ προϊόντα με βάση τη σοκολάτα: κεράσματα σοκολάτας, μπάρες, πικάντικα σοκολατάκια, χειροποίητες σοκολάτες, πίτσα σοκολάτας, σοκολάτες χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σοκολάτες προέλευσης, πραλίνες πολυτελείας, βαζάκια σοκολάτας, γκοφρέτες, γλειφιτζούρια σοκολάτας, σοκολατένια κορν φλέικς και πολλά άλλα.
“Επιλέγουμε οι ίδιοι κάθε πρώτη ύλη που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή, ώστε να εξασφαλίζουμε διαρκώς το υψηλό επίπεδο ποιότητας και γεύσης. Με ποιότητα, συνέπεια και ανταγωνιστικές τιμές έχουμε αποκτήσει σταθερές σχέσεις συνεργασίας στο εξωτερικό”, αναφέρει σε κάθε του συνέντευξη ο Δημήτρης Αρώνης.
Οι σοκολάτες της Laurence εξάγονται σε Ρωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ισπανία, Ρουμανία, Αλβανία, Κύπρο αλλά και χώρες που έχουν παράδοση στη σοκολάτα όπως Βέλγιο, Ελβετία και Γερμανία. Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 30% του τζίρου της εταιρείας με προοπτική ανόδου.
Στην εγχώρια αγορά τα προϊόντα της Laurence διατίθενται σε αρτοζαχαροπλαστεία, ντελικατέσεν, σοκολατερί, καφεκοπτεία και καταστήματα πώλησης ξηρών καρπών.