Σήμερα το Κτήμα Semeli είναι μία από τις κορυφαίες μονάδες παραγωγής ποιοτικού οίνου στην Ελλάδα, με ιδιόκτητους αμπελώνες και ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο που λειτουργεί από το 2003, μέσα στον πιο ποιοτικό αμπελώνα της Νεμέας, το Κούτσι.
Η νέα επένδυση άνω των 1,3 εκατ. ευρώ υλοποιήθηκε το 2021 με την ίδρυση μονάδας οινοποιείου στην Τ.Κ. Ζευγολατιού Δ.Ε. Κορυθίου Δήμου Τρίπολης.
Αυτό έγινε πράξη από το 2003, οπότε και απέκτησε σύγχρονο οινοποιείο 4.000 τ.μ στην «καρδιά» του ιδιόκτητου αμπελώνα στο Κούτσι Κορινθίας.
Το οινοποιείο αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για το τις προηγμένες εγκαταστάσεις, την πρωτοποριακή σχεδίαση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, όσο και για την φιλοξενία του.
Το οινοποιείο έχει ήδη ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα, ενώ η εταιρεία επενδύει σταθερά σε μοντέρνες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, με έμφαση στην υψηλή ενεργειακή απόδοση και οικονομία.
Στην καρδιά του οινοποιείου και του κτήματος Semeli, αγκαλιασμένες από αμπέλια και κατάφυτες πλαγιές, υπάρχουν δέκα διακριτικά πολυτελείς σουίτες και ξενώνες προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας στους ταξιδιώτες.
Σήμερα, το 20% των εσόδων του προέρχεται από εξαγωγικές δραστηριότητες κυρίως στην Αμερική και την Αγγλία.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, σε μία πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια η οποία θεωρείται από τα καλύτερα terroir της Ελλάδας.
Κρασί υπέροχο με σταφύλια από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης καθώς και Cabernet Sauvignon.
Το Kτήμα Semeli είναι ένα από τα πρώτα οινοποιεία στην Ελλάδα που έδωσαν έμφαση στον αναπτυσσόμενο τομέα του Οινοτουρισμού.
Ταξιδιώτες όλων των ηλικιών, φοιτητές και οινόφιλοι από όλο τον κόσμο, επισκέπτονται το Κτήμα Semeli και γνωρίζουν μαζί με τους ανθρώπους του Κτήματος το συναρπαστικό κόσμο της αμπελουργίας και οινοποίησης που εκφράζεται με μεράκι και ζήλο στον Πελοποννησιακό αμπελώνα.
Η επιχείρηση Κτήμα Semeli συμφερόντων της οικογένειας Μιχάλη Σάλλα , σύμφωνα με ειλικρινείς εξομολογήσεις , δεν το βλέπουν ως μια ακόμα επένδυση με στόχο απλά το κέρδος.
Είναι κομμάτι από τη ζωή τους. Ζουν εκεί , απολαμβάνουν τις διαδικασίες και αγαπούν πραγματικά την οινοποιία . Μαζί με το μεράκι των ειδικών βγαίνει το σημερινό αποτέλεσμα. Ένα κρασί που αν το δοκιμάσεις μια φορά, το ζητάς ξανά.