Όπως αναφέρει το Οichalianews, απέναντι στην τάση για επενδύσεις σε καφέ και εστιατόρια, ο κ. Ιακωβής επέλεξε την παραγωγή. Δημιούργησε μια τυροκομική μονάδα, δίνοντας ζωή σε μια περιοχή που επενδύουν ελάχιστοι, προσφέροντας εργασία σε περίπου 40 άτομα από την τοπική κοινωνία μέχρι τώρα που προσεχώς θα αυξηθούν.
Η απόφασή του αυτή δεν ήταν μόνο επαγγελματική, αλλά και βαθιά συναισθηματική και κοινωνική. Ως γέννημα-θρέμμα της Οιχαλίας, γνωρίζοντας την πλούσια παράδοση της περιοχής στην κτηνοτροφία και την εξαιρετική ποιότητα του γάλακτος που παράγεται εδώ, ενίσχυσε την τοπική οικονομία, δίνοντας ευκαιρίες στους νέους να εργαστούν και να παραμείνουν στον τόπο τους. Επιπλέον, στηρίζοντας την τοπική κτηνοτροφία, προμηθεύεται γάλα από ντόπιους παραγωγούς, εξασφαλίζοντας έτσι εισόδημα και σταθερότητα σε πολλές οικογένειες της περιοχής.
Εκτός από την αγάπη του για τον τόπο του, ο «Σάφος» διέθετε και την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα της τυροκομίας. Έχοντας ασχοληθεί με τυροκομικές μονάδες για χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, γνώριζε τα μυστικά της παραγωγής ποιοτικών τυριών και τις απαιτήσεις της αγοράς.
Μάλιστα, διατηρεί δίκτυο αποθηκών στη Γερμανία, διασφαλίζοντας την άμεση και εύκολη διανομή των προϊόντων του σε μια από τις πιο δυναμικές αγορές της Ευρώπης.