14.9 C
Athens
Tuesday, December 31, 2024
More

    Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ επιθυμεί μια πιο “ενεργό” οικονομική πολιτική για το 2025

    Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ζήτησε σήμερα να εφαρμοσθεί μια πιο «ενεργός» μακροοικονομική πολιτική για το έτος 2025, σύμφωνα με αναφορές από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

    «Οφείλουμε να διατηρήσουμε τη γενική κατευθυντήρια γραμμή της σταθερότητας επιδιώκοντας παράλληλα την πρόοδο», «να επιταχύνουμε την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης» και «να θέσουμε σε εφαρμογή πιο ενεργές και αποτελεσματικές μακροοικονομικές πολιτικές», δήλωσε ο Σι στη διάρκεια επίσημης δεξίωσης για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

    Επιπλέον, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα, ο Κινέζος Πρόεδρος εκτίμησε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας προβλέπεται να σημειώσει αύξηση περίπου 5% μέσα στο 2024.

    Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, δεσμεύτηκε σήμερα να προωθήσει την «παγκόσμια ειρήνη» σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που απηύθυνε προς τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσαν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

    «Μπροστά σε ταχείες αλλαγές που δεν είχαμε ξαναδεί εδώ κι έναν αιώνα και στην ταραχώδη διεθνή κατάσταση, η Κίνα και η Ρωσία θα συνεχίσουν να προχωρούν χέρι-χέρι, στον δίκαιο δρόμο του να παραμένουν αδέσμευτες, προσηλωμένες στη μη σύγκρουση», ανέφερε ο Σι Τζινπίνγκ στο μήνυμά του στον ρώσο πρόεδρο, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

    Δεν διευκρινίστηκε από την κινεζική κυβέρνηση αν οι δύο ηγέτες συζήτησαν τηλεφωνικά ή όχι.

    Η Κίνα αυτοπροβάλλεται ως ουδέτερος παράγοντας στη σύρραξη στην Ουκρανία και υποστηρίζει επίσημα τις προσπάθειες για να επιτευχθεί «πολιτική ρύθμιση» της σύρραξης, που το Πεκίνο πάντως απέφυγε επιμελώς να καταδικάσει.

    Αλλά οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι κατηγορούν το Πεκίνο πως προσφέρει καίριας σημασίας οικονομική υποστήριξη στη Ρωσία, καθώς επιτρέπει στη Μόσχα να συνεχίζει τον πόλεμο που οδεύει να κλείσει τρία χρόνια.

    Στις αρχές του Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσαν τέσσερις κινεζικές επιχειρήσεις στη μαύρη λίστα τους διότι, κατ’ αυτή, προμηθεύουν με νευραλγικής σημασίας συστατικά για την κατασκευή drones και με μικροεπεξεργαστές τη ρωσική αμυντική βιομηχανία.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα