Τη στήριξη της Κίνας στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε σε δηλώσεις του στενός συνεργάτης του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος εξήρε τον «επί μακρόν σύμμαχο» της χώρας. Πιο συγκεκριμένα η παρέμβαση του Πεκίνου ανέφερε ότι «πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας» και πως η «ως φίλος σύμμαχος της Ρωσίας και στρατηγικός σύμμαχος με κατανόηση της σύμπλευσης στη νέα εποχή, η Κίνα υποστηρίζει τη Ρωσία στην διατήρηση εθνικής σταθερότητας και την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας».
Με τον τρόπο αυτό ο Σι Τζινπίνγκ επιχειρεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, αλλά και μια σταθερά προοπτική στις σχέσεις της Κίνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς όμως να απεμπολήσει τις συμμαχίες της και κυρίως με το Κρεμλίνο. Μία συμμαχία η οποία τονώθηκες περισσότερο ιδιαίτερα μετά από την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Ρουντένκο στο Πεκίνο.
Παράλληλα η η ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκοζίν και της Βάγκνερ ενάντια στον Πούτιν έχει άμεσες επιπτώσεις και στην αγορά της ενέργειας, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν άμεσα εν μέσω φόβων ότι θα επέλθει πολιτική αποσταθεροποίηση στη Ρωσία. Το WTI ανέβηκε κατά περίπου 1% πλησιάζοντας τα 70 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το μπρεντ σημείωσε περίπου ίδια άνοδο, στο 0,95%.