22.3 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

  Κασσελάκης: «Ζητώ διεθνείς παρατηρητές και στις ευρωεκλογές»

  Την πρότασή του για διεθνείς παρατηρητές και στις ευρωεκλογές καταθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με άρθρο του την Τρίτη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

  O Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε το σαββατοκύριακο εθνικές εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών και την πρόταση μομφής που θα κατατεθεί. Η κυβέρνηση τον κατηγόρησε ότι υπονομεύει το πολίτευμα με την πρότασή του αυτή, ωστόσο, επανέρχεται τώρα με αίτημα και για τις ευρωεκλογές.

  Όλο το άρθρο Κασσελάκη στην ΕΦΣΥΝ

  «Συγκινημένος. Ανανεωμένος. Ανυποχώρητος. Έτσι γυρνάω στο στρατόπεδο μετά την παρέλαση στη Θήβα. Και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να μοιραστώ λίγα λόγια που έγραψα πριν από λίγο με εσάς και με τους συμπολίτες μας.

  Πρώτον: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Θα δείτε μια κοκορομαχία σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί. Μια διαδικασία-σόου που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προ την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.

  Οι βουλευτές της ΝΔ θα στοιχηθούν σαν πρόβατα στο μαντρί. Όπως ακριβώς αναρτούν κάθε πρωί το καθημερινό memo του Μαξίμου-Γκρίνμπεργκ, τον οποίο, εσύ, Ελληνίδα και Έλληνα, πληρώνεις για να σε χειραγωγεί μέσα από ένα κόμμα που χρωστάει μισό δισ. ευρώ.

  Γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” πολιτικοί που απέκλεισαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία.

  Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβερνήσει για δεύτερη φορά – κι αυτός ανανεωμένος, ανυποχώρητος, ανεξάρτητος – οι ίδιοι “προοδευτικοί” άνθρωποι θα είναι πάλι απέναντί του.

  Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ όπως εκείνοι. Δεν θα σταθεί ποτέ εξαίρεση στην προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Είναι θέση αρχής και γι’ αυτό θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όσο και αν αυτή δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα.

  Ας συνεκτιμήσουν οι ψηφοφόροι που στηρίζουν αυτά τα κόμματα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, στάσεις και συμπεριφορές και ας μας δώσουν την ευκαιρία.

  Δεύτερον: Ποια είναι η λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο; Είναι η πρόταση που διατυπώσαμε προς τον πρωθυπουργό. Άμεση παραίτηση και προκήρυξη εκλογών. Να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης.

  Ο καγκελάριος Κουρτς στην Αυστρία παραιτήθηκε για χειραγώγηση δημοσκοπήσεων. Ο Κόστα στην Πορτογαλία για μια και μόνο αναφορά ενός πιθανού σκανδάλου. Ο Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα ποτό εν μέσω του Covid.

  Εμείς έχουμε την κυβερνητική συγκάλυψη ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος που στέρησε τις ζωές 57 συμπολιτών μας.

  Όπως ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός “αυτά μπήκαν στο ζύγι του 41%”. Του προτείνω έξοδο με αξιοπρέπεια για να ξαναμετρήσουμε το “ζύγι” τώρα που αποκαλύπτεται ότι επιχειρήθηκε η χαειραγώγηση της κοινής γνώμης και η συγκάλυψη του εγκλήματος ήδη από το ίδιο βράδυ της τραγωδίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πανέτοιμος και μάλιστα με την καλύτερη οικονοιμική και φορολογική δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας.

  Τρίτον: Επιμένω στη διενέργεια εκλογών – και των ευρωεκλογών – με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και προσβλέπω στη συνδρομή των ευρωπαϊκών θεσμών. Το επιχείρημα ότι αυτό δεν συμβαίνει στις προηγμένες Δημοκρατίες δεν ιχύει δυστυχώς για τη χώρα μας σήμερα.

  Ποια άλλη προηγμένη Δημοκρατία έχει κυβέρνηση που μπαζώνει τόπο εγκλήματος; Που μοντάρει αποδεικτικό υλικό; Που παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες; Που ιδιοποιείται παράνομα για κομματικούς λόγους απόρρητα προσωπικά στοιχεία εκλογέων; Πού καταδικάζεται από το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου;

  Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές πέραν πάσης αμφιβολίας;

  Και ποιος “υπονομεύει το πολίτευμα”; Αυτό που ζητάει αδιάβλητες εκλογές ή τα μεγάλα πολιτικά τζάκια που αλληλοκαλύπτονται για να μην μπουν φυλάκή; Όμως αν δεν σκοπεύουν να “μοντάρουν” τα εκλογικά αποτελέσματα, τι φοβούνται; Γιατί εξοργίζονται;

  Η δική μου πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό είναι να διευκολύνει τις εξελίξεις παραιτούμενος. Περίμενα την απάντησή του. Αντί για απάντηση, ένοχη σιωπή και κενό. Όπως η πρωθυπουργική καρέκλα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος για τα Τέμπη .

  Ένοχη σιωπή απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων, κενό όπως η πρωθυπουργική καρέκλα στη συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη.

  Απαξίωση

  Την ώρα που θα πέφτει με κρότο σαν μονάρχης, ο πρωθυπουργός θα αντιληφθεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είχε προτείνει μια αξιοπρεπη λύση. Όμως εκείνος είχε ήδη διαρρήξει κάθε δεσμό με την αξιοπρέπεια.

  Για ένα να είστε όλες και όλοι σίγουροι: Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ομαλότητα, είτε το θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε όχι».

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα