Η Vegan διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, οδηγεί σε απώλεια βάρους, βελτιωμένη σύσταση σώματος και αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη σε υπέρβαρους ενήλικες.
Αυτή η δευτερεύουσα ανάλυση της Επιτροπής Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική των ΗΠΑ (Physicians Committee For Responsible Medicine) αξιολόγησε το κόστος των τροφίμων στη φυτική διατροφή.
Όπως αποδείχθηκε, το κόστος των τροφίμων μειώνεται κατά 16% σε μια χορτοφαγική δίαιτα χαμηλών λιπαρών, με εξοικονόμηση άνω των 500 $ ετησίως (466,80€), σε σύγκριση με μια δίαιτα που περιλαμβάνει κρέας, γαλακτοκομικά και άλλα ζωικά προϊόντα.
Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, οι καταναλωτές που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Σε μια vegan ομάδα και σε μια ομάδα ελέγχου σε αναλογία 1:1.
Το μέσο συνολικό κόστος φαγητού ανά ημέρα μειώθηκε στην ομάδα vegan κατά περίπου 16%, σε σύγκριση με καμία σημαντική αλλαγή στην ομάδα ελέγχου. Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση προήλθε από κρέας και γαλακτοκομικά.