Η θέση μέλους σε Διοικητικό Συμβούλιο Επιχείρησης, ιδιωτικής ή κρατικού οργανισμού, είναι θέση σοβαρή και υπεύθυνη, αφού εγκρίνει αποφάσεις, καταθέτει απόψεις και προτάσεις και έχει αλληλέγγυα ευθύνη για τα αντίθετα αποτελέσματα. Θετικά ή αρνητικά.
Στις μεγάλες και σοβαρές επιχειρήσεις επιλέγονται είτε πρόσωπα κύρους που δίνουν αξιοπιστία είτε ειδικοί του χώρου με γνώσεις και εμπειρία που αν και δεν έχουν εκτελεστική αρμοδιότητα , συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της επιχείρησης .
Ενώ οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα επιλέγουν με προσοχή και αυστηρά κριτήρια των μελών του ΔΣ δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τον οργανισμό Δημοσίου συμφέροντος και όχι σε άλλη χώρα αλλά στην Ελλάδα .
Ο κανόνας αυτός της Ελληνικής κανονικότητας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά από τη νέα σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΤ.
Πρόεδρος παραμένει η -κατά τα άλλα συμπαθή- Αθηνά , της σειράς Γή της Ελιάς που «διαφημίζει» το προϊόν μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού καναλιού ανελλιπώς και καθημερινά .
Πέραν της Άντζελας Γκερέκου υπάρχουν και κάποια ονόματα , όχι ότι δεν διαθέτουν βιογραφικό ή δεν είναι νόμιμη η συμμετοχή τους αλλά εάν εναρμονίζεται με τους κανόνες της ηθικής και του ανταγωνισμού . Μπορεί δηλαδή ιδιοκτήτες αλυσίδων σε συγκεκριμένες περιοχές να συμμετέχουν σε οργανισμό ο οποίος διαχειρίζεται κονδύλια για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος;
Ο κύριος Μήτσης Σταύρος και η κυρία Ευφρέμογλου Μαρίνα είναι πετυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού . Είναι όμως συμβατό να μετέχουν στον κρατικό ελληνικό οργανισμό Τουρισμού;
Η εντύπωση προκαλεί και η επιλογή της συμμετοχής του δικηγόρου Σταύρου Μανούσου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται απλά ως νομικός σύμβουλος εταιριών. Υπάρχει κάποιος λόγος που αποκρύπτεται η πραγματική του ιδιότητα ;
Ο κύριος Μανούσος είναι διευθυντής νομικών υπηρεσιών της Παγκρήτιας Τράπεζας και εδρεύει στην Κρήτη . Έτσι εδώ προκύπτουν κάποια ακόμα ερωτηματικά .
Τι ακριβώς προσδοκούν να προσφέρει στον Ελληνικό Τουρισμό;
Υπάρχει κάτι που δεν αναγιγνώσκεται με την πρώτη ματιά και συνδέει την Παγκρήτια Τράπεζα με τον ΕΟΤ;
Πολλά τα ερωτηματικά αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να υπάρξει και κάποια αιτιολόγηση , γιατί απλά έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα.
Ακόμα και αν όλα αυτά είναι απλές εικασίες που έπρεπε κάποιος να τους διδάξει τι σημαίνει το ρητό “ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται” .