30 C
Athens
Friday, July 5, 2024
More

    Η εταιρεία κρέατος και αλλαντικών ΤΙΑΚΑΣ κέρδισε χρυσό βραβείο στα Food Expert’s Awards 2023

    H οικογενειακή εταιρεία κρέατος και αλλαντικών ΤΙΑΚΑΣ με έδρα την Αλεξανδρούπολη πρόσφατα έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας με την διάκριση της στα Food Experts’ Awards, FEA 2023, κερδίζοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Loyalty to tradition». Και όχι άδικα, αφού έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την παραδοσιακή γεύση των προϊόντων της, από το 1950 όταν η οικογένεια Τιάκα, άρχισε να δραστηριοποιείται στο Σουφλί Έβρου.

    Τι και αν έχουν περάσει 70 χρόνια. Τρεις γενιές συνέχισαν να παράγουν με τον ίδιο και απαράλαχτο τρόπο, τον διάσημο καβουρμά, την παραδοσιακή Θρακιώτικη μπάμπο και φυσικά τα λουκάνικα με την μοναδική συνταγή της οικογένειας Τιάκα. Ο παραδοσιακός χαρακτήρας των προϊόντων αυτών οφείλεται στην ιδιοτυπία των υλικών και του τρόπου παρασκευής τους (συνταγή ή τεχνολογία), έχει ιστορία δεκαετιών ή και αιώνων και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

    Η πίστη στην παράδοση αποτελεί την σφραγίδα επιτυχίας για την οικογενειακή επιχείρηση καθώς τα προϊόντα ΤΙΑΚΑΣ χαίρουν της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά στο εμβληματικό προϊόν της εταιρείας, είναι δύσκολο να διαλέξεις ένα… Καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα δεν μπορείς να αγνοήσεις την μοναδικότητα της παραδοσιακής Μπάμπο. Δεν μπορείς να μην αγαπάς τον καβουρμά που είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την παράδοση της Θράκης και ειδικότερα του Έβρου. Και φυσικά τις διαφορετικές ποικιλίες από λουκάνικα που είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες όχι μόνο με τη διατροφή αλλά και με τις παραδόσεις της περιοχής.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα