Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης για την ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου στην Ελλάδα και τη Γερμανία» με διακριτικό τίτλο “The Pleasure of European P.D.O. Products, Graviera Naxou P.D.O.”, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Τύπου στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, στον Καρέα, στις 7 Μαρτίου 2024.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ, δικαιούχου του Προγράμματος, κος Καπούνης Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού, κος Βαλέρης Ιάκωβος, ο εκπρόσωπος της Qualitycert Limited, εκτελεστικού οργανισμού του Προγράμματος, κος Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, καθώς και πλήθος έγκριτων δημοσιογράφων ενημερωτικών και ψυχαγωγικών τηλεοπτικών εκπομπών, food bloggers και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα.
Την εκδήλωση τίμησε επίσης με τη παρουσία του ο προϊστάμενος στη διεύθυνση του γραφείου προώθησης αγροτικών προϊόντων του ΥΠΑΑΤ, κος Ταβουλάρης Νικόλαος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους στόχους του προγράμματος που αφορούν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τα ευρωπαϊκά προϊόντα ΠΟΠ, με πρωταγωνιστή το τυρί «Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ». Επιπλέον, έγινε εκτενής ενημέρωση τόσο για τα υψηλά πρότυπα που εφαρμόζονται κατά τη διαδικασία παραγωγής της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, όσο και για την ιχνηλασιμότητα και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της.
Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κος Ταβουλάρης σημείωσε την αύξηση των εξαγωγών την τριετία 20-22, καθώς και το όφελος που λαμβάνουν οι Ενώσεις Συνεταιρισμών που συμμετέχουν στις εκστρατείες προώθησης των γεωργικών προϊόντων της Ε.Ε. Οι εκστρατείες αυτές, σχεδιάζονται για να δημιουργούν νέες ευκαιρίες στην αγορά για τους γεωργούς της Ένωσης αλλά και για την ευρύτερη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και για τη βελτίωση των επιχειρήσεών τους.