Ο Γιώργος Σεϊταρίδης έγινε γνωστός μέσα από την ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» και την τηλεοπτική σειρά «Singles» και αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό. Ο 48χρονος ηθοποιός μάλιστα ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς, με πολλές προτάσεις για θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση…
Πριν περίπου δέκα χρόνια, πήρε την απόφαση να αφήσει την υποκριτική και τη ζωή του στην πρωτεύουσα και να πάει να ζήσει μόνιμα στο Πήλιο, το οποίο είχε ερωτευτεί. Εκεί βρήκε τον εαυτό του, την ψυχική του γαλήνη. Ασχολείται με τη μελισσοκομία και έχει για συνοδοιπόρο του την σύζυγό του, Όλγα.
«Η δική μας εργασία απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό, θέλει, όμως, προσοχή γιατί αυτό μπορεί να σε κάνει να χάσεις τη δυνατότητα να παράγεις τέχνη και να πέσεις σε ματαιοδοξία, σε κενοδοξία, κάτι που δεν με αφορούσε. Δεν προσπάθησα ποτέ να βρω τον εαυτό μου, την προσωπικότητά μου μέσα από το θέατρο. Είμαι αυτός που είμαι και απλώς κάνω αυτή την εργασία. Ευχαριστώ τον κόσμο που δείχνει αγάπη και μετά από 10 χρόνια όταν με συναντά στον δρόμο, δεν με ενόχλησε ποτέ κανείς, πάντα ευγένεια είχαν», λέει ο ηθοποιός.
Εξηγώντας την απόφαση για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του λέει χαρακτηριστικά: «Δεν αισθάνομαι ότι άφησα κάποια παλιά ζωή γιατί ποτέ δεν είχα στο κεφάλι μου ότι υπάρχει παλιά και νέα ζωή, για εμένα η ζωή είναι ένα ενιαίο πράγμα, έχει αρχή και τελειώνει στον θάνατο, έχει μια συνέχεια. Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα πεθάνω, όπως όλοι οι άνθρωποι. Οπότε είχα αποφασίσει και πριν ασχοληθώ με το θέατρο, ότι θα κινηθώ στη ζωή ανάλογα με τι αισθάνεται η καρδιά μου, πού νιώθω όμορφα, πού νιώθω ειρήνη, χαρά, αυτά τα συναισθήματα που όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να ζούμε.
Το θέατρο ήρθε στη ζωή μου, το αγαπάω ακόμα και θα το αγαπάω πάντα. Σε εκείνη την περίοδο, ο θεός μου τα έδωσε όλα απλόχερα μέσω του θεάτρου, χρήματα, αναγνωρισιμότητα. Όμως υπήρχε ένα κενό στην καρδιά μου, σαν κάτι να έλειπε. Τότε είχα κάνει ένα ταξίδι και είδα το Πήλιο και μου φάνηκε καλή ιδέα να τα μαζέψω και να πάω στο βουνό, να αποτραβηχτώ για να μπορέσω να εξερευνήσω, να αναζητήσω τι είναι αυτό που θα συμπληρώσει αυτό το κενό και να αφουγκραστώ τον εαυτό μου.
Στο Πήλιο πήγα για ένα Σαββατοκύριακο, το είδα, κάτι έγινε μέσα μου, με μάγεψε ο τόπος, γιατί είναι ένα πανέμορφο μέρος πάνω στον πλανήτη. Και μέσα μου μια φωνούλα είπε: «Εσύ εδώ θα ζήσεις». Δεν έδωσα και πολύ σημασία. Αυτή ήταν η γνωριμία μου μαζί του. Θυμάμαι στο Χορευτό, από τη μία έβλεπα το βουνό, από την άλλη την πανσέληνο και «χάζεψα» από τις ενέργειες, από τη μαγεία του Πηλίου.
Με τα χρόνια, όταν ήρθε η ανάγκη να γεμίσω αυτή την τρύπα στην καρδιά, γιατί δεν πήγα αμέσως, αποφάσισα ότι ok, το κάνω, το δοκιμάζω. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, σκεφτόμουν τι θα έκανα εκεί. Ο θεός έφερε την μελισσοκομεία μπροστά μου. Γνώρισα έναν μελισσοκόμο, του είπα: «Να έρθω να δω τα μελίσσια;» Μου λέει «Έλα». Όταν μου άνοιξε ένα μελίσσι μου άρεσε, είπα «Αυτό θα μου άρεσε να κάνω», χάρηκε η καρδούλα μου. Μετά ξεκίνησα λίγες σπουδές και σεμινάρια και έπιασα την μελισσοκομία ώστε να έχω κάτι να κάνω πάνω στο βουνό».
Πώς μπορεί όμως ένας ηθοποιός μακριά από την υποκριτική; «Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αισθάνομαι όχι έλλειψη επί της ουσίας, γιατί εδώ πάνω τις έκλεισα, τις μείωσα τις ελλείψεις μου τις εσωτερικές, γιατί εκεί είναι η έλλειψη, αν έχεις εσωτερική πονάει. Μπορείς να μην έχεις όλα τα αγαθά που προστάζει η σημερινή κοινωνία που είναι άκρως υλιστική και ανόητη, κατ’ εμέ, αλλά να είσαι γεμάτος μέσα σου και ένα κομμάτι ψωμί να σου μοιάζει σαν μάννα εξ’ ουρανού γιατί είσαι γεμάτος μέσα σου.
Μετά από 10 χρόνια με βρίσκεις σε μια κατάσταση κατά την οποία έχω αρχίσει και νιώθω ότι θα ήθελα να ξαναέδινα κάτι μέσω του θεάτρου γιατί αισθάνομαι ότι έχω μαζέψει πολύ υλικό όλα αυτά τα χρόνια ζώντας εδώ και με τις εσωτερικές μου αναζητήσεις προσπαθώντας να φτιάξω την εσωτερική μου «ταλαιπωρία». Ίσως έχει έρθει μέσα μου το πλήρωμα του χρόνου να προσπαθήσω να ξαναεκφράσω κάτι μέσα από το θέατρο και την υποκριτική»…
«Είτε είσαι στην πόλη είτε στο χωριό είτε οπουδήποτε, δεν έχει διαφορά. Το θέμα είναι οι άνθρωποι να διαλέγουμε να ζούμε με την καρδιά μας. Ας παίρνουμε το ρίσκο για να είναι καλά η καρδιά μας, να ζήσουμε κάτι άλλο, να αλλάξουμε κάτι. Μπορεί να το αλλάξουμε στον τόπο που είμαστε ή πηγαίνοντας σε ένα βουνό, όπως εγώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πανάκεια. Ο σωστός δρόμος για μένα είναι ο άνθρωπος να κάνει αυτό που αγαπάει και όταν δεν κάνει αυτό που αγαπάει, καλό είναι να ρισκάρει για να το βρει».