Σημαντικές αλλαγές προσώπων συντελούνται στον e-ΕΦΚΑ
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε από τον διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή να τον διευκολύνει, υποβάλλοντας την παράθεσή του, προκειμένου να τοποθετηθεί στην ίδια θέση ο Αλέξανδρος Βαρβέρης , ο πρώτος εκ των τεσσάρων υποδιοικητών που συμπληρώνουν τη σύνθεση της Διοίκησης, με βασική αρμοδιότητα την ψηφιοποίηση των συντάξεων και την ολοκλήρωση του νέου ΟΠΣ.
Την αλλαγή του κ. Δουφεξή, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο τιμόνι του e-ΕΦΚΑ από τον τέως υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, επιθυμούσε διακαώς ο κ. Γεωργιάδης, καθώς ποτέ δεν τον θεώρησε ως πρόσωπο του στενού του κύκλου.
Εγύτερο στην δική του νοοτροπία θεωρούσε τον κ. Βαρβέρη και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνος Τσακλόγλου, και λόγω της ακαδημαϊκής πορείας του υποδιοικητή ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Η στο τιμόνι του ΕΦΚΑ αλλάζει να ανακοινωθεί μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Γρανάδα, οπότε και θα ανακοινωθεί η τοποθέτηση ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Εργασίας, από τα παλιά, στη θέση του υποδιοικητή που θα μείνει κενή μετά τη μετακίνηση Βαρβέρη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον πρώην γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κοκκόρη.
Αναφορικά με τον οικονομολόγο Παναγιώτη Δουφεξή, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην υπενθυμιστεί ότι συνέδεσε την παρουσία του στην ΕΦΚΑ με τη βελτίωση της λειτουργίας του Φορέα και τη δραστική μείωση του μεγάλου αποθέματος των εκκρεμών συντάξεων. Ο Κλασσικός τεχνοκράτης, διετέλεσε σε θεσμικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της ΑΕΔΑΚ ασφαλιστικών Ταμείων.
Στα θετικά του αποδίδεται το γεγονός ότι δεν είχε ιδιαίτερο ζήλο στις δημόσιες σχέσεις ενώ δεν έκρυψε ποτέ την ιδεολογική του προσήλωση στις ιδρυτικές αρχές της Ν.Δ, χωρίς ωστόσο να τις προβάλλει δογματικά, κατά τη διάρκεια της πορείας του, ούτε καν όταν εργάστηκε ως διευθυντής. του γραφείου του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση.