Η εκδήλωση με τίτλο “Time, Soil, People of Santorini” πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και αποτέλεσε μια σειρά δράσεων προβολής και γευσιγνωσίας ελληνικών οίνων ΠΟΠ από τη Σαντορίνη. Σύμφωνα με το ελληνικό γραφείο ΟΕΥ της γερμανικής πρεσβείας, η εκδήλωση είχε ως στόχο την προώθηση υψηλής ποιότητας αγροδιατροφικών προϊόντων ΠΟΠ από τη Σαντορίνη, Soave, Soave Superiore, Lessini Durello και Monte Veronese.
Όσον αφορά τη δομή της εκδήλωσης, αρχικά πραγματοποιήθηκε ένα masterclass, κατά το οποίο παρουσιάστηκε μια λεπτομερής μελέτη από τη Γερμανίδα οινολόγο, C. Maurer. Η μελέτη επικεντρώθηκε στις ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας, με έμφαση στη Σαντορίνη και τα ηφαιστειογενή εδάφη της.
Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις σαντορινιές ποικιλίες Ασύρτικο, Αιδάνι και Αθήρι. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν 13 ετικέτες προϊόντων από τα οινοποιεία Estate Argyros, Gaia, Santo Wines και Sigalas.