25 C
Athens
Sunday, May 12, 2024
More

    Folli Follie: Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για αποδέσμευση της περιουσίας

    Δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο αποδεσμεύονταν τα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie, έκανε με απόφασή του, το ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

    Η αποδέσμευση της περιουσίας υπέρ του Δημοσίου και ιδιωτών επενδυτών είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας, έπειτα από περίπου έξι χρόνια «παγώματος».

    Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση τότε ήταν πως έπρεπε να προχωρήσει η εξυγίανση της Folli Follie και να εξαϋλωθεί το ποσοστό συμμετοχής της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ωστόσο η αίτηση για να συνεχίσει η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων είχε υποβληθεί από ζημιωθέντες επενδυτές της εταιρείας, που είναι και πολιτικώς ενάγοντες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Στη διαχείριση που έκανε ο ίδιος ως διευθύνων σύμβουλος της FF Group αναφέρθηκε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, που για δεύτερη ημέρα απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Folli Follie.

    Ο κατηγορούμενος, γιος του ιδρυτή της εταιρείας, υποστήριξε στο δικαστήριο πως σε ό,τι αφορά «τον δικό μου όμιλο» γνώριζε ανά πάσα στιγμή «μέχρι και για το τελευταίο ευρώ».

    Είπε επίσης πως η εταιρεία δανειζόταν με εγγυήσεις τα περιουσιακά της στοιχεία και τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία άλλη εγγύηση: «Ο δανεισμός που αυτή η εταιρεία μπορούσε να σηκώσει καθοριζόταν από τα περιουσιακά της στοιχεία. Δεν υπήρχε καμία άλλη εγγύηση. Δεν έχει να κάνει με το Χρηματιστήριο. Και εκτός ταμπλό, τον ίδιο δανεισμό θα μπορούσε να έχει. Είχαμε και το κεφάλαιο κίνησης. Για τον δικό μου όμιλο ήξερα μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Στην Ελλάδα είχαμε 42 εκατ. κεφάλαιο κίνησης που το ανοίγαμε και το αποπληρώναμε στο τέλος του χρόνου».

    Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως όσα έγιναν για την εταιρεία «ήταν κάτι μοναδικό, που δεν το έκανε κανένας άλλος και δύσκολα κάποιος μπορεί να το δημιουργήσει. Μακάρι να το καταφέρει και κάποιος άλλος για χάρη του ελληνικού επιχειρείν», όπως ανέφερε.

    Αναφερόμενος στην εξαγορά των ΚΑΕ τη χαρακτήρισε ως μία επένδυση σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο: «Είναι η περίοδος που η Ελλάδα είναι μαύρο πρόβατο για την παγκόσμια οικονομία. Δύσκολη περίοδος. Είμαστε στις αρχές του 2012. Παρ’ όλα αυτά αρχίσανε οι συζητήσεις για επενδύσεις. Αυτό ήταν τεράστια επιτυχία γιατί ήταν μέσα στη κρίση», ανέφερε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα