35 C
Athens
Wednesday, July 24, 2024
More

  Εξώδικο Κώστα Κυρανάκη σε Pointmedia “Όποιος μου ασκεί κριτική προσβάλλει το σύνολο των πολιτών που με ψήφισαν”

  Με εξώδικη δήλωση απάντησε, όχι επί της ουσίας βέβαια, ο Υφυπουργός Κώστας Κυρανάκης , στο από 13 09 20023 δημοσίευμα του Pointmedia.gr την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.

  ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Του Κωνσταντίνου Κυρανάκη του Ιωάννη – Παναγιώτη, βουλευτή Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών, υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατοίκου Αθηνών, οδός Φραγκούδη, αρ. 11, ΑΦΜ 143506179, ΔΟΥ Αμαρουσίου

  ΠΡΟΣ

  Τον Φιλάρετο Βασδέκη, Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία POINT MEDIA GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και διακριτικό τίτλο “POINT MEDIA GROUP” που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 10, ως νόμιμο εκπρόσωπο αυτής.

  *******

  Την Τετάρτη 13/9/2023 δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο «pointmedia.gr» ιδιοκτησίας της εταιρείας σας, με συντάκτη υπό το ψευδώνυμο «Μέδουσα», άρθρο με τίτλο: «Ετοιμάζανε μεγάλες δουλειές με το κτηματολόγιο αλλά τους πιάσανε σαν πρωτάρηδες» (https://pointmedia.gr/etoimazane-megales-doyleies-me4o-ktimatolociio-alla-tovs-piasane-san–protarides/).

   

  Ακριβώς κάτω από τον τίτλο του άρθρου εμφανίζονται δυο μεγάλες φωτογραφίες αφενός μεν του κου Ανδρέα Τσώκου, αφετέρου δε εμού ως ακολούθως:

   

  15:00© Φ ® ···

  Α pointmedta.gr/etoima

  Φ    Θ    :point media

  Ετοιμάζανε μεγάλες δουλειές με το κτηματολόγιο αλλά τους πιάσανε σαν πρωτάρηδες

  Στην συνέχεια ακολουθεί δημοσίευμα -το κείμενο του οποίου παρατίθεται κατωτέρω στην ολότητα του- αναφέροντας τα εξής:

  «Η εποπτεία του Ελληνικού Κτηματολογίου , αρμόδιου για τη σύνταξη την τήρηση και τη λειτουργία του κτηματολογίου είναι του νέο διορισθέντα Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Ο Υφυπουργός κ.Κυρανάκης πρότεινε τον παλιό καλό του φίλο Ανδρέα Τσώκο, για να αναλάβει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του δημόσιου φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο . Γνώριμοι από την ΟΝΝΕΔ , πολιτευτές και οι δυο , κοντά στην ηλικία αλλά και με κοινές εμφανίσεις φιλικές και οικογενειακές.

  Αυτό σημαίνει ότι ο Υφυπουργός κ. Κυρανάκης ήξερε, από πρώτο χέρι και γνώριζε πολύ καλά την ιδιότητα του Τσώκου. Ποιες ήταν αυτές άραγε οι ιδιότητες ;

  Μα ο Ανδρέας Τσώκος είναι μέτοχος σε εταιρία που αναλαμβάνει “δουλειές” για το Κτηματολόγιο και όχι μόνο.

  Κύριος λόγος αποφυγής εμπλοκής του Τσώκου στην θέση αυτή ακόμα και ως ανέκδοτο. Είναι ιδρυτής της start – up εταιρείας geoLYSIS, εταιρεία που καλύπτει όλο το φάσμα των γεωλογικών και περιβαλλοντικών επιστημών. Αν το αναλύσουμε περισσότερο και στις θέσεις που ήταν πριν δηλαδή στο ΥΠΕΝ και εκεί πάλι μπορούσε να προωθεί “δουλειές” για την εταιρία του ; Ποιος ξέρει ….

  Ένα είναι σίγουρο , είναι αδύνατο, όταν ο Ανδρέας Τσώκος είναι παράλληλα βασικός μέτοχος σε εταιρεία γεωλογικών μελετών, που παίρνει δουλειές από το Κτηματολόγιο και για το Κτηματολόγιο γεγονός που δεν επιτρέπει ούτε καν σαν σκέψη να προταθεί, να επιλέξει κάποιος στην προκειμένη ο Υφυπουργός κ.Κυρανάκης , την τοποθέτηση του, στη συγκεκριμένη θέση. Κύριε Υφυπουργέ δεν γνωρίζατε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο. Είστε νομικός ; Αυτό δεν το ξέρατε ;

  Όλο αυτό πολύ σύντομα και πυροσβεστικά το μυρίστηκαν παλαιότεροι του Κυρανάκη διότι δεν εκθέτει πολιτικά μόνο τον ίδιο, ως Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και τον Τσώκο αφού είναι και αυτός πολιτικό πρόσωπο ως υποψήφιος βουλευτής αλλά παράλληλα , αφήνει εκτεθειμένη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιλογή της στο πρόσωπο του.

  Μια αποτυχημένη και κραυγαλέα ανήθικη επιλογή , σε μια περίοδο μάλιστα που ο φορέας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, με μεγάλες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και των δασικών χαρτών, την εξέταση χιλιάδων ιδιοκτησιακών ενστάσεων, την εφαρμογή των ρυθμίσεων για τακτοποίηση δασικών αυθαιρέτων, την μετατροπή των υποθηκοφυλακείων σε κτηματολογικά γραφεία, την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στην εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών, τη ψηφιοποίηση υπηρεσιών και πλήθος άλλα ανοιχτά και δύσκολα θέματα.»

  Το ως άνω δημοσίευμα, αξιολογούμενο στο σύνολο του όσο και στα κρίσιμα επιμέρους στοιχεία του, τυγχάνει, ρητά και κατηγορηματικά, ψευδές και συκοφαντικό.

  Ιδίως η αναφορά ήδη στον τίτλο «Ετοιμάζανε μεγάλες δουλειές με το κτηματολόγιο αλλά τους πιάσανε σαν πρωτάρηδες», με παράθεση της φωτογραφίας μου αλλά και του ονόματος μου, συνιστά βαρύτατη, εν γνώσει σας ψευδέστατη και συκοφαντική προσβολή της τιμής και ττκ υπόληψης uou, δεδομένου ότι ο όρος «ετοιμάζανε δουλειές», μπορεί να ερμηνευτεί μόνον ως μομφή διαφθοράς στο πρόσωπο μου, συνιστάμενη στην υποτιθέμενη επιλογή του κου Τσωκου για την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του νπδδ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» από μέρους μου, με αντάλλαγμα δήθεν «δουλειές», δηλαδή οικονομικά ή συναφή ανταλλάγματα.

  Η βάναυση αυτή προσβολή της προσωπικότητας μου συνδυάζεται με σωρεία ανακριβών αλλά και ψευδών ισχυρισμών στους οποίους στηρίζεται το άρθρο και διατρέχουν το σύνολο του.

  Η δε ρητή αναφορά σε δήθεν «ανήθικη επιλογή», ήτοι ότι η δήθεν κατά τα ανωτέρω επιλογή του κου Τσωκου από εμένα για τη θέση του του Προέδρου του Δ.Σ. του νπδδ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», συνέβη με ανήθικα  κριτήρια, συνεχίζει αλλά και  επιτείνει την συκοφαντική προσβολή τικ Tiunc και Tnc υπόληιυικ uou. η οποία ήταν και ο στόχος του εν λόγω δημοσιεύματος.

  Σημειωτέον δε, ότι κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται οποιοδήποτε συγκεκριμένο περιστατικό, γεγονός ή έστω πληροφορία που θα μπορούσε να τεκμηριώσει στο πρόσωπο μου τους ισχυρισμούς περί προετοιμασίας «δουλειών» και «ανηθικότητας».

  Προβαίνει δε σε αυτούς τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα, χωρίς επίκληση καμίας συγκεκριμένης συμπεριφοράς από μέρους μου που να αποδεικνύει ή έστω να πιθανολογεί την ύπαρξη των δήθεν «δουλειών» που «ετοιμάζονταν», βασιζόμενο μόνο σε εικοτολογίες και έωλες δίκες προθέσεων, άνευ ουδενός στοιχείου ή έστω γεγονοτικού ισχυρισμού για το πρόσωπο μου, για το επίμαχο ζήτημα της εν λόγω συκοφαντικής αναφοράς. Και το κάνει αυτό με πρόδηλο σκοπό να με πλήξει ως πρόσωπο, βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης.

  Αυτό είναι κάτι το οποίο ουδέποτε επέτρεψα, αλλά και ουδέποτε θα επιτρέψω. Γιατί η εν λόγω βαρύτατη ηθική μομφή, δεν αποτελεί μόνο προσβολή προς το πρόσωπο μου, αλλά και προς το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους ως βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου από το 2019 μέχρι και σήμερα.

  Επειδή οι επίμαχοι αναφερόμενοι στο ως άνω άρθρο ισχυρισμοί τυγχάνουν εν γνώσει σας ψευδείς.

  Επειδή, το επίμαχο άρθρο περιέχει αξιολογικές κρίσεις και χαρακτηρισμούς οι οποίοι προσβάλλουν την προσωπικότητα μου.

  Επειδή η εν λόγω συμπεριφορά συνιστά εν γνώσει σας βαρύτατη προσβολή της τιμής και της υπόληψης μου, ως προσώπου, βουλευτή και υφυπουργού, κατά την έννοια της συκοφαντικής δυσφήμισης του άρθρου 363 ΠΚ.

  Επειδή, σύμφωνα με την παρ, 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981 ως αντικαταστάθηκε από την παρ. 2 του αρ. 37 του ν. 4356/2015 και ως ισχύει ορίζεται ότι: ο αδικηθείς, πριν ασκήσει αγωγή για την προσβολή που υπέστη, υποχρεούται να καλέσει με έγγραφη, εξώδικη πρόσκληση του τον ιδιοκτήτη του εντύπου, ή όταν αυτός είναι άγνωστος τον εκδότη ή το διευθυντή σύνταξης του, να αποκαταστήσει την προσβολή με την καταχώριση σε αυτό κειμένου που του υποδεικνύει. Στο κείμενο αυτό προσδιορίζονται και οι λέξεις ή φράσεις που θεωρήθηκαν προσβλητικές και πρέπει να ανακληθούν και οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη αναφορά υπήρξε προσβλητική. Η αποκατάσταση θεωρείται ότι επήλθε αν ο ιδιοκτήτης του εντύπου, άλλως ο εκδότης ή ο διευθυντής σύνταξης αυτού, εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών ή, σε κάθε περίπτωση, στο αμέσως επόμενο τεύχος:

  α) ανακαλέσει ρητά την προσβολή με την παραπάνω δημοσίευση, που γίνεται στην ίδια ή, αν δεν υπάρχει αυτή, σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας, που είχε καταχωριστεί η αρχή του επιλήψιμου δημοσιεύματος, και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με το τελευταίο, και β) κοινοποιήσει στον αδικηθέντα το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης.

  Επειδή λόγω της δημοσίευσης σας αυτής υποχρεούστε σε ρητή ανάκληση της προσβολής, και σε αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με το πρόσωπο μου.

  Διαμαρτύρομαι, και σας καλώ:

  • Να αποσύρετε άμεσα το συγκεκριμένο δημοσίευμα από τον ιστότοπο gr, όπως και από κάθε άλλο μέσο ιδιοκτησίας σας.
  • Να προβείτε άμεσα στη δημοσίευση αποκαταστατικού δημοσιεύματος ως ακολούθως:

  «Δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας ως προς τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη

  Από μέρους της “POINT MEDIA GROUP” και της συντακτικής ομάδα του pointmedia.gr δηλώνεται πως δημοσίευμα που αναρτήθηκε στις 13/9/2023 με τον τίτλο “Ετοιμάζανε μεγάλες δουλειές στο κτηματολόγιο αλλά τους πιάσανε σαν πρωτάρηδες”, αποσύρθηκε ως αβάσιμο και αναληθές. Περαιτέρω, ζητείται συγγνώμη από μέρους του βουλευτή και υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη, για την προσβολή της τιμής και της υπόληψης του από το εν λόγω δημοσίευμα»

  Το εν λόγω αποκαταστατικό δημοσίευμα θα πρέπει να εμφανίζεται ως ξεχωριστό άρθρο στον ιστότοπο του pointmedia.gr, στη στήλη του αρθρογράφου “Μέδουσα”, καθώς και να εμφανίζεται με ανακατεύθυνση από την ιστοσελίδα του αποσυρθέντος επίμαχου δημοσιεύματος. Θα πρέπει ακόμα να αναρτηθεί και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ο ιστότοπος point media.

  3)  Να απέχετε από κάθε ανάλογη συκοφαντική και εν γένει προσβλητική
  έναντι της προσωπικότητας μου δημοσίευση στο μέλλον.

  Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνω ρητά ότι επιφυλάσομαι πάντως νομίμου δικαιώματος μου, ιδίως δε της υποβολής σχετικής μήνυσης και έγερσης αγωγής.

  Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται όπως επιδώσει την παρούσα προς ον απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στην επιδοτήρια έκθεση του.

   

  Αθήνα 14-9-2023 Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος


  Απάντηση του Pointmedia


  Καταρχήν μας προξένησε εντύπωση ότι ο Υφυπουργός εισάγει νέα ήθη και κώδικες στην άσκηση κυβερνητικής εξουσίας αφού θεωρεί ότι όποιος του ασκεί κριτική προσβάλλει το σύνολο των πολιτών που τον ψήφισαν, κάτι που το τονίζει εμφατικά στο εξώδικό του.

  Μας καλεί, λοιπόν , να κάνουμε μια παραδοχή ότι εάν κατά την άσκηση των καθηκόντων του προβεί σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη αυτή είναι μη ελεγκτέα αφού “προσβάλλει” όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους ψηφοφόρους του.

  Ο κύριος Κυρανάκης εισάγει το μοντέλο της συλλογικής ευθύνης με όσους τον εμπιστέυτηκαν . Η αλλαζονεία της εξουσίας σε όλο της το μεγαλείο.

  Τεχνηέντως, στην εξώδικη δήλωση του αποφεύγει όχι μόνο να απολογηθεί αλλά τουλάχιστον να απαντήσει ως οφείλει με πειστικά επιχειρήματα.

  1. Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία διορίστηκε ο Ανδρέας Τσώκος ;
  2. Εξετάστηκαν τα βιογραφικά και άλλων υποψηφίων για τη θέση αυτή, ναί ή όχι;
  3. Αληθεύει ή όχι ότι ο κύριος Τσώκος ήταν συνοδοιπόρος από τα χρόνια της νεολαία της Νέας Δημοκρατίας και φίλος του και αυτό ήταν το βασικό κριτήριο για τον διορισμό του;
  4. Γνώριζε ή δεν γνώριζε ότι ο κύριος Τσώκος συμμετέχει σε εταιρία η οποία αναλαμβάνει δουλειές από το Κτηματολόγιο;
  5. Είναι δυνατόν ένας Υφυπουργός ο οποίος είναι και Νομικός να μην γνώριζε το “ασυμβίβαστο” για τον διορισμό στη συγκεκριμένη θέση;
  6. Πώς προέκυψε το ασυμβίβαστο από Παρασκευή σε Δευτέρα από τον διορισμό που οδήγησε στην άμεση “παραίτηση” του κυρίου Τσώκου;
  7. Γιατί ενοχλήθηκε ο κύριος Κυρανάκης από την λέξη “πρωτάρης” που τη θεωρεί δήθεν συκοφαντική, όταν αυτόν που ο ίδιος διόρισε τον “παραίτησε” σε 48 ώρες λόγω ασυμβιβάστου; Είναι αυτή συμπεριφορά έμπειρου πολιτικού και επικεφαλής Υπουργείου; Προφανώς και η λέξη “πρωτάρης” αναφέρεται για να χαρακτηρίσει την προχειρότητα και την έλλειψη προυποθέσεων για την ανάληψη της συγκεκριμενής θέσης .
  8. Ο κύριος Κυρανάκης ενοχλήθηκε από τη χρήση των λέξεων “μεγάλες δουλειές” που και πάλι τις θεωρεί συκοφαντικές. Αλήθεια κύριε Κυρανάκη εσείς , πώς θα χαρακτηρίζατε το γεγονός ότι κάποιος , του οποίου η εταιρία παίρνει δουλειές από το συγκεκριμένο Οργανισμό και ταυτόχρονα είναι Πρόεδρος του Οργανισμού, ασκεί δηλαδή εξουσία σε αυτόν;  Είναι κάτι από όλα αυτά ψέμματα;
  9. Αυτή η ερμηνεία του τίτλου του άρθρου δεν σας πέρασε από το μυαλό;
  10. Σε ποιό σημείο του άρθρου κύριε Κυρανάκη προκύπτει ότι η τοποθέτηση από μέρους σας του κυρίου Τσώκου έγινε με ανταλλάγματα δήθεν “δουλειές” ;  Αυτή είναι δική σας ερμηνεία αυθαίρετη και αβάσιμη , προφανώς επιχειρώντας να θυματοποιήσετε τον εαυτό σας και καμία σχέση δεν έχει με την ουσία και το περιεχόμενο του άρθρου.
  11. Ο κύριος Κυρανάκης ενίσταται για την αναφορά στο άρθρο περί “ανήθικης επιλογής”.   Εσείς κύριε Κυρανάκη την θεωρείτε ηθική ; Αν ναι , τότε γιατί τον παραιτήσατε εντός 48 ωρών ;  Ή μήπως ήταν παράνομη ; Ποια από τις δυο λέξεις θεωρείτε ότι ανταποκρίνεται στην συγκεκριμένη πράξη σας ; Και ειλικρινά να την αντικαταστήσουμε αμέσως !
  12. Επειδή αναφέρεστε σε θέματα ηθικής κύριε Κυρανάκη , θεωρείται ότι η αντικατάσταση του κυρίου Τσώκου -για Πρόεδρο του Κτηματολογίου- από τον Διευθυντή του γραφείου σας , τελικά είναι ηθική ή όχι ;  Αλήθεια κύριε Κυρανάκη δεν υπάρχουν ικανά στελέχη στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας για να αναλάβουν το πόστο αυτό ;  Μήπως τελικά εσείς προσβάλλετε όχι μόνο τους ψηφοφόρους σας αλλά και όσους ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία ;
  13. Ο κύριος Κυρανάκης αναφέρεται στο εξώδικό του σε βάναυση προσβολή της προσωπικότητας του και συκοφαντική δυσφήμιση . Κατανοούμε ότι η ενασχόληση σας με την πολιτική σας έχει αποξενώσει από την Νομική Επιστήμη . Σε τι σας προσβάλλει και σε τι σας συκοφαντεί, όταν ο διορισμός στον οποίο προβήκατε κατέληξε σε παραίτηση λόγω ασυμβίβαστου ;
  14. Σας ενόχλησε ότι σε άρθρο το οποίο κάναμε αναφορά σε εσάς , βάλαμε την φωτογραφία σας. Παρακαλώ να μας γνωστοποιήσετε σε περίπτωση μελλοντικής αναφοράς προς το πρόσωπό σας τι θα επιθυμούσατε ως φωτό, πχ κάτι από το διάστημα, ή τις ουρές από το Κτηματολόγιο , και εμείς δεσμευόμαστε , ότι θα το τηρήσουμε.
  15. Αλήθεια κύριε Κυρανάκη τις λέξεις , πολιτική ευθιξία , ταπεινοφροσύνη, και συγνώμη , τις γνωρίζετε ;  Αυτό οφείλετε όχι μόνο στους ψηφοφόρους σας , αλλά σε όλο τον Ελληνικό λαό.
  16. Το pointmedia έχει άποψη και γνώμη και θα την εκφράζει ελεύθερα .  Όσο δε τα περί αγωγών και μηνύσεων σας δηλώνουμε ότι εφόσον το επιθυμείτε θα ήταν χαρά μας να σας γνωρίσουμε σε ένα ακροατήριο .

   

  Εκ της Διευθύνσεως

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα