Η αστάθεια στην αμερικανική αγορά οινοπνευματωδών ποτών που έφερε η πανδημία έχει πλέον υποχωρήσει, με την ομαλοποίηση της αγοράς να σηματοδοτεί την επιστροφή στις ιστορικές τάσεις, με κάποιες εξαιρέσεις, σύμφωνα με έρευνα της IWSR. Αναλυτικότερα, οι όγκοι μπύρας επιτάχυναν τη μείωσή τους με σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) -2% για την περίοδο 2019-2021. Οι κατηγορίες Ready-To-Drink (RTD) και τα οινοπνευματώδη ποτά παρουσίασαν επιταχυνόμενους ρυθμούς ανάπτυξης σε σύγκριση με τις τάσεις πριν από την πανδημία, με CAGR +37% για τα RTD και +4% για τα οινοπνευματώδη, το 2019 με 2021 (CAGR +13% και +3% το 2014 με 2019, αντίστοιχα).
Το 2022, η κατηγορία των οινοπνευματωδών ποτών στις ΗΠΑ επέστρεψε γενικά στις υπάρχουσες προ – Covid τάσεις: οι όγκοι των κρασιών μειώθηκαν κατά -3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της IWSR και προβλέπεται μείωση όγκου CAGR κατά 3%, για την περίοδο 2022-2027. Εν τω μεταξύ, τα οινοπνευματώδη ποτά εισήλθαν σε μια μεταβατική φάση μετά την ισχυρή ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ολοκληρώνοντας τη χρονιά ανοδικά το 2021 χάρη στην αύξηση του όγκου των αποσταγμάτων αγαύης και του αμερικανικού ουίσκι. Οι όγκοι προβλέπεται να αυξηθούν με CAGR +2%, για το 2022-2027. Η μπύρα συνέχισε να μειώνεται, με τους όγκους να σημειώνουν σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης -3% το 2022.
Πηγή: Foodreporter