16.9 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

  «Ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται» – Αναμένεται η απάντηση της Ρωσίας

  Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η σφαγή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα  με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες που θα ξεπεράσουν σε αριθμό τους 143 νεκρούς.

  Τα κίνητρα των δραστών και η ταυτότητά τους ερευνώνται. Για τους Ρώσους ήδη στο τραπέζι ερευνώνται οι σχέσεις των δραστών με τις ΗΠΑ.

  Γιατί οι ΗΠΑ  λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση  έσπευσαν να προδικάσουν ότι πίσω από το αιματηρό χτύπημα δεν κρύβεται η Ουκρανία.

  Η ενημέρωση τους ήταν πιο γρήγορη και από τον άνεμο …

  Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι από τις 7 Μαρτίου 2024 Αμερικανικοί και Βρετανοί ήταν σε γνώση επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων σε μεγάλους χώρους και εμπορικά κέντρα στη Ρωσία, χωρίς όμως να δίνουν τις ίδιες πληροφορίες και στους Ρώσους.

  Ο Σέρβος πρόεδρος Alexandar Vucic αποκάλυψε ότι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών είχαν υποκλέψει συνομιλίες και γνώριζαν πως θα γίνουν μεγάλες επιθέσεις τρομοκρατικού χαρακτήρα στη Ρωσία.

  Ο πόλεμος και η στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ πάνε υπερ πίστεως αφού χάνουν ξεκάθαρα  στην Ουκρανία. Το μόνο  που τους έχει απομείνει, προκειμένου να κλονίσουν τη Ρωσία είναι η τρομοκρατία.

  Υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές αμερικανικών ελικοπτέρων Chinook που μεταφέρουν μαχητές από την ανατολική Συρία στην έρημο Anbar στο δυτικό Ιράκ και στο Jebel Hamreen, στα ανατολικά της χώρας.

  Αυτό βέβαια σημαίνει πολλά και τίποτα..

  Διότι μια άλλη ανάγνωση είναι ότι οι Ισλαμιστές δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με την Ρωσία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

  Αντιθέτως  έχουν σταθεί στο πλευρό της πολεμώντας για τον Πούτιν. 

  Οι Τσετσένοι είναι ισλαμιστές και θυμίζουμε ότι ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ έβαζε στην πρώτη γραμμή της μάχης τους μαχητές του έτοιμους στον πόλεμο με την Ουκρανία. Εντάχθηκαν σε νέες μονάδες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της ρωσικής Εθνικής Φρουράς.

  Ο κ. Καντίροφ, ο οποίος δηλώνει συχνά πρώτα “στρατιώτης” του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν,  γιατί το ζητούμενο είναι να αποκρουστεί η επιθετικότητα της Δύσης.

  Τον Μάιο, ο Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε πως η Τσετσενία —δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας— είχε στείλει 26.000 μαχητές στην Ουκρανία από την αρχή της χρονιάς, ανάμεσά τους 12.000 εθελοντές, και ότι 7.000 εξ αυτών συνέχιζαν να πολεμούν εκείνη τη χρονική στιγμή.

  Για τον ύποπτο ρόλο των ΗΠΑ μίλησε ο Seyed Mohammad Marandi, πολιτικός αναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.


  Βρήκε περίεργο το γεγονός ότι, ακόμη και όταν «δεν ήταν γνωστές πραγματικές λεπτομέρειες» για την επίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να επιμένουν ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται.

  Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ότι το ISIS είναι υπεύθυνο για την επίθεση, ο Marandi υποστήριξε ότι αυτή η θεωρία δεν αποκλείει απαραίτητα «τη συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και του ISIS ή τον πιθανό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών».

  «Ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται», το γνωμικό αυτό του αρχαίου τραγικού ποιητή, Σοφοκλή αποτυπώνει πλήρως όσα βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο χωρίς να έχουμε δει ακόμα την αντίδραση της Ρωσίας , κάτι που σίγουρα θα μελετηθεί και θα εκτιμηθεί με τα ακραία σενάρια που ακούμε να είναι μόνο η αρχή..».

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα