22.7 C
Athens
Saturday, October 5, 2024
More

    Έλληνας, γιος μεταναστών, στο τιμόνι του Μεταναστευτικού Ινστιτούτου στην Αυστραλία!

    Παρά το γεγονός ότι ανέκαθεν η Αυστραλία αποτελούσε και, σε πολλές περιπτώσεις, εξακολουθεί να αποτελεί την «Γη της Επαγγελίας» για πολλούς μετανάστες που κατά καιρούς αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην άλλη άκρη του πλανήτη, η πολιτική της χώρας, σχετικά με το μεταναστευτικό φαίνεται να αλλάζει.

    «Η αλήθεια είναι ότι οι νόμοι και η στρατηγική της χώρας διαρκώς μεταβάλλονται, γι’ αυτό και ο δικός μας ρόλος είναι να εξασφαλίσουμε την πιο έγκυρη και πρακτικά δυνατή πρόσβαση των μελών μας στις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να πάρουν σωστές αποφάσεις όσον αφορά τη μεταναστευτική στρατηγική που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν» λέει στον «Νέο Κόσμο» ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του Μεταναστευτικού Ινστιτούτου Αυστραλίας στην Νότια Αυστραλία, Κωνσταντίνος Παξινός.

    «Εξετάζοντας τις περιπτώσεις εκείνες των Ελλήνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν σήμερα στην Αυστραλία ή και να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ, τους συστήνω να αναζητήσουν τις ανάλογες πληροφορίες και την εμπεριστατωμένη άποψη ενός μεταναστευτικού πράκτορα ή ενός νομικού που ειδικεύεται σε ανάλογες περιπτώσεις και κατέχει τα περί μεταναστευτικής πολιτικής της κάθε Πολιτείας» συνεχίζει ο κ Παξινός. Ο ίδιος τονίζει ότι είναι σημαντικό ένας υποψήφιος μετανάστης να γνωρίζει τις επιλογές που έχει, έχοντας υπόψη του ότι πολλές φορές, οι αποφάσεις που παίρνει όσον αφορά τις σπουδές ή την εργασιακή του κατάσταση, μπορούν -και σίγουρα θα έχουν- σημαντικές επιπτώσεις στις προοπτικές του για την απόκτηση και διεκπεραίωση της βίζας του.

    Σύμφωνα με τον κ. Παξινό, κάθε Πολιτεία της Αυστραλίας έχει διαφορετικές παραμέτρους και απαιτήσεις όσον αφορά τη μετανάστευση τις οποίες ο κάθε υποψήφιος πρέπει να λάβει υπόψη του ειδικά αν σκέφτεται να υποβάλει αίτηση εγκατάστασης στην περιφέρεια της Αυστραλίας.

    Όσον αφορά τους υποψήφιους που επιθυμούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την Νότια Αυστραλία, ο 39χρονος πράκτορας παρατηρεί ότι το Πρόγραμμα RSMS το οποίο ίσχυε έως τον Μάρτιο του 2018, ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό για τους μετανάστες αλλά και την πλειοψηφία των επιχειρήσεων που μέσω αυτού κατόρθωναν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς που έως τότε δεν κατόρθωναν να καλύψουν.

    «Ειδικά οι λεγόμενοι backpackers και διεθνείς φοιτητές ήταν και είναι ακόμα σημαντική πηγή ταλέντων και αν αυτό μπορούμε να το επαναφέρουμε τότε σίγουρα από αυτό θα επωφελούνταν πολλές επιχειρήσεις και κατά συνέπεια η οικονομία της πολιτείας και η κοινωνία μας στο σύνολο της» λέει ο κ. Παξινός, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Ιθάκη και από το 2013 εργάζεται στον τομέα της Μετανάστευσης μαζί με την σύζυγό του Χριστίνα, η οποία ειδικεύεται σε θέματα Εκπαίδευσης.

    Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στους κόλπους της πολιτειακής κυβέρνησης υπάρχουν 120 μέλη και 2.600 μέλη σε διεθνές επίπεδο, που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην πρόοδο του μεταναστευτικού με έναν τρόπο που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα και γι’ αυτούς που επιθυμούν να ξεκινήσουν την ζωή τους στην Αυστραλία, αλλά και για την ευημερία της χώρας σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

    «Κύρια μελήματά μας παραμένουν, αφενός κάθε άνθρωπος που για οποιονδήποτε λόγο αποφασίζει να συνεχίσει την ζωή του στην Αυστραλία και, αφετέρου, η πρόοδός του που θα έχει ως συνέπεια και την πρόοδο της χώρας» καταλήγει ο κ. Παξινός.

    Πηγή: neoskosmos.com

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα