Δεν είναι παράδοξο αλλά συνήθης πρακτική η μεγάλες επιχειρήσεις στα διοικητικά τους συμβούλια να συμμετέχουν ως μέλη στελέχη της αγοράς με πλούσια εμπειρία και γνώσεις αλλά και αναγνωρισμένα για το κύρος τους.
Ο λόγος είναι πρωφανής και ουσιαστικός. Στις αποφάσεις στρατηγικής σημασίας είναι σημαντική η συμβολή ανθρώπων που έχουν άποψη γνώση και θέση που προωθεί τους σχεδιασούς μιας εταιρίας.
Ταυτόχρονα η παρουσία τους δηλώνει και την επιχειρηματική σοβαρότητα και αξιοπιστία κάτι που είναι απαραίτητο στην εγχώρια και διεθνή αγορά . Το βιογραφικό που διαθέτουν τα στελέχη που συμμετέχουν σε ένα διοικητικό συμβούλιο αποτελεί μέρος της υπεραξίας της κάθε μιας εταιρίας .
Ακόμα και αυτή η πρακτική έχει τις εξαιρέσεις της. Για πολλούς και ευνόητους λόγους. Ιδιαίτερα όταν προκειται για πρόσωπα όχι τυχαία , αλλά με βαρύ επώνυμο, που είναι και το μόνο ουσιαστικά βιογραφικό τους και φυσικά που συνδέονται άμεσα με το βαθύ πολιτικό σύστημα της χώρας.
Δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, αναφέρουν ότι η Αλεξία Μπακογιάννη , πρόσωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, συμμετέχει όχι σε ένα αλλά σε δυο ΔΣ της εταιρίας Premia properties.
Είναι σίγουρο ότι η συμμετοχή της αυτή δεν είναι αμισθή αλλά έναντι παχυλής αμοιβής. Αυτό βέβαια είναι κάτι που αφορά την ίδια και την εταιρία η οποία θέλησε να την εντάξη στο ανώτατο στελεχιακό δυναμικό της. Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα φέρεται με την ανάληψη των καθηκόντων της , να έκανε και πρόωρη απόσβεση του κόστους της αφού επήλθε προνομιακή συμφωνία της εταιρίας με την διοίκηση της ΑΑΔΕ , για την εκμετάλλευση συγκεκριμενων ακινήτων .
Μπορεί η Αλεξία Μπακογιάννη να μην διαθέτει ούτε επιστημονικό βιογραφικό , ούτε και εμπειρία αγοράς αλλά ξέρει πολύ καλά ότι στην Ελλάδα αρκεί να έχεις ένα βαρύ επώνυμο και αυτή το διαθέτει.
Τόμας Σέλμπι