Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε ο Νίκος Βέρτης και μίλησε για όλους και για όλα.
Ο γνωστός τραγουδιστής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πίστη του στον Χριστό και γενικότερα στην σχέση του με την θρησκεία.
«Τον αγαπώ πολύ τον Χριστό, τον έχω μέσα στη ζωή μου. Διανύουμε μια εποχή που η νεολαία φοβάται να πει “πιστεύω στον Χριστό”.
Δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα. Θέλω ο καθένας να μπορεί να έχει την ελευθερία να εκφράσει αυτό που πιστεύει. Είτε είσαι στον Χριστό, είτε στον Μωάμεθ, είτε δεν πιστεύεις πουθενά.
Δεν θεωρώ ότι είναι ωραίο να ακούω πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη. Με ενοχλεί αυτό γιατί ναι όλοι πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι ανώτερο αλλά φοβούνται να το εκφράσουν.
Εγώ γιατί πιστεύω στον Χριστό; Όχι για τα θαύματα που έχει κάνει. Πιστεύω στον Χριστό γιατί έχει αυτό που εμένα με αντιπροσωπεύει στη ζωή μου. Η αρχή και το τέλος. Η αγάπη.
Με την αγάπη λύνεις τα πάντα στη ζωή. Αυτό είναι κατ’εμέ ο Χριστός, αγάπη, αυτό μου διδάχθηκε.
Έχω πει πολλές φορές σε φίλους μου ιερείς ότι αν πετούσαν τα χρυσά από πάνω τους, και τη λιμουζίνα και ήταν πιο ταπεινοί όπως ήταν ο γέροντας Παΐσιος, θα είχαν προσελκύσει περισσότερο κόσμο και τη νεολαία κοντά τους.
Η ταπεινότητα είναι αυτή που θα φέρει τη νεολαία στην Εκκλησία και όχι η υπερβολή. Το ξέρω ότι θα κριθώ για αυτά που λέω, δεν με πειράζει όμως.
Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Είμαι αμαρτωλός, δεν είμαι καλός χριστιανός. Πιστεύω στον Χριστό αλλά δεν είμαι καλός χριστιανός.
Έχω και εγώ τις αμαρτίες μου, κάνω και εγώ πολλά λάθη αλλά προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι.
Πριν κρίνουμε την εκκλησία, ο κάθε ιερέας και η κάθε κοινότητα, η εκκλησία είναι μια κοινότητα.
Οι παπάδες είναι μια κοινότητα, θα υπάρχουν και οι περίεργοι και οι πιο νευρικοί και αυτοί που μπορεί να βρίζουν.
Λάθος τους και θα κριθούν όλοι μια μέρα για αυτό που κάνουν.
Εμείς δεν πρέπει να κρίνουμε αυτούς, πρέπει αν θέλουμε να πιστεύουμε το Χριστό, να είμαστε κοντά στον Χριστό με αγάπη και να κρίνουμε τον εαυτό μας.
Να βελτιωνόμαστε εμείς», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βέρτης.