19.2 C
Athens
Tuesday, May 14, 2024
More

    Δεν έχουν τον Θεό τους: Βάφουν τα κοτόπουλα με χρώμα για να είναι πιο… εμπορεύσιμα!

    Η ασφάλεια των καταναλωτών δέχεται επίθεση“, υποστήριξε σε ανάρτησή της στο FB, η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προστασίας των Καταναλωτών Ρουμανίας (ANPC) Horia Constantinescu, η οποία αποκάλυψε πως υπάρχουν παραγωγοί που για να έχει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο το βάφουν με κίτρινο χρώμα! Δημοσίευσε μάλιστα και μία φωτογραφία όπου όταν το κοτόπουλο βυθίζεται σε νερό… ξεβάφει…

    Ziua de Cluj | Pui vopsiți ca să pară mai buni! Șeful ANPC, despre varianta  modernă la "cioara vopsită"

    Στην ανάρτησή της η Constantinescu ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν εταιρείες που χρωματίζουν τα προϊόντα τους για να μας παραπλανήσουν. Αλλά και εδώ συμβαίνει ένα θαύμα: μερικά από τα κοτόπουλα βάφονται από τις ζωοτροφές έτσι ώστε η βαφή να εισχωρήσει στον οργανισμό και να μην μπορεί να ξεπλυθεί». Η Κωνσταντινέσκου ισχυρίστηκε επίσης ότι και τα αυγά αλλάζουν χρώμα από την βαφή που υπάρχει σε ζωοτροφές των πουλερικών.

    ANPC avertizează asupra hrănirii puiilor cu furaje care le colorează pielea  în galben - Deșteptarea Bacău - Liderul presei băcăuane!

    Της ανάρτησης αυτής είχε προηγηθεί τα αποτελέσματα αναλύσεων σύμφωνα με τα οποία ανιχνεύτηκε σαλμονέλα σε πουλερικά που πωλούνται από μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο σημειώθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε 30 μαθητές από σαλμονέλα σε κοτόπουλο στην Ρουμάνικη πόλη Μπρασόβ.

    Απαντώντας ο εκτελεστικός διευθυντής της ANSVSA, Mihai Ponea, κατηγόρησε την πρόεδρο της ANPC για παραπλάνηση των καταναλωτών. Ωστόσο παραδέχθηκε την πρακτική της βαφής κοτόπουλων λέγοντας ότι αυτή η μέθοδος είναι «αρκετά εκτεταμένη» και ότι η τροφή χρησιμοποιείται για να δώσει την εντύπωση κοτόπουλων «υψηλότερης ποιότητας». Επεσήμανε όμως, ότι η τροφή που κιτρινίζει τα κοτόπουλα δεν είναι τοξική για τα πουλερικά ή τον άνθρωπο, αλλά είναι απλώς μια «παραπλανητική επιχειρηματική πρακτική». Όσον αφορά στη σαλμονέλα ο Ponea είπε ότι “δεν τρώμε αποστειρωμένο κρέας, μόνο τα αποστειρωμένα κονσερβοποιημένα προϊόντα δεν περιέχουν βακτήρια. Οποιοδήποτε φαγητό αγγίζουμε έχει σαλμονέλα“.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα