Ο Χρήστος Μάστορας, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες», ξεχωρίζει με τη φωνή και το ήθος του.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αναφερθεί σε κοινωνικά ζητήματα, πρωτοστάτησε μέσα απο ένα τραγούδι στην καμπάνια «Μένουμε σπίτι» ενώ είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που προτρέπουν και μιλούν ανοιχτά υπέρ του εμβολιασμού.
Λίγες μέρες μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, ο Χρήστος Μάστορας βρέθηκε καλεσμένος, το βράδυ της Πέμπτης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.
Ο Χρήστος Μάστορας αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, τη Βόρειο Ήπειρο από όπου και κατάγεται, καθώς και τον ερχομό στην ηλικία των 3,5 χρόνων στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μάστορας μίλησε για το χωριό του στη Βόρεια Ηπειρο, από το οποίο έφυγε στα τρία του χρόνια, δύο χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Ελλάδα.
Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. “Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες”.
Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα media ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποιοι ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές, αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες».
«Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοηπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Τη δική μας εθνική συνείδηση».
«Έγινε μια παραχάραξη της ιστορίας. Νιώθω περήφανος για αυτό που μου έχει προσφέρει αυτή η δυσκολία που πέρασαν οι πρόγονοί μου εκεί. Μου πρόσφερε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μου ανοίγει πόρτες και δρόμους στη ζωή μου» πρόσθεσε ο τραγουδιστής και frontman του συγκροτήματος «Μέλισσες» στον Νίκο Χατζηνικολάου.