25.6 C
Athens
Saturday, July 27, 2024
More

    Cara: Η νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για καλλιτέχνες που είναι κατά της τεχνητής νοημοσύνης

    Την εμφάνισή του έχει κάνει τον τελευταίο καιρό το Cara, η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης κατά της τεχνητής νοημοσύνης για καλλιτέχνες.

    Πρόκειται για έναν ιστότοπο που είναι διαθέσιμος σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές και περιγράφεται ως «μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και χαρτοφυλακίου για καλλιτέχνες».  Δηλαδή, μοιάζει με έναν συνδυασμό όλων των άλλων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης που κυκλοφορούν, αλλά εστιάζει σε καλλιτέχνες.

    Μπορείτε να κάνετε microblogging όπως το X και να δημοσιεύετε το χαρτοφυλάκιό σας σε ένα πλέγμα, όπως το Instagram. Παρόμοια με το LinkedIn, υπάρχει μια καρτέλα εργασίας για καλλιτέχνες που ψάχνουν να προσληφθούν – ή για ανθρώπους που ψάχνουν να προσλάβουν καλλιτέχνες. Όπως και στο X, φαίνεται ότι τα likes είναι δημόσια. Και η σελίδα Εξερεύνηση μοιάζει λίγο με το ταμπλό του Tumblr. Αλλά σε αντίθεση με το X και τις πλατφόρμες που ανήκουν στη Meta, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την αρχική τους ροή ανάλογα με το πόσες αναρτήσεις θα ήθελαν να βλέπουν από το ευρύ κοινό και το δίκτυό τους.

    Η μεγαλύτερη παγίδα; Είναι ένα καταφύγιο για τους δημιουργούς από την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα για τους καλλιτέχνες στις πλατφόρμες που ανήκουν στη Meta, καθώς η Meta χρησιμοποιεί τις δημόσιες αναρτήσεις για να εκπαιδεύσει τα γεννητικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης της, κάτι που δεν είναι καλό για τους καλλιτέχνες που φοβούνται ότι η δουλειά τους υποτιμάται από αυτά τα συστήματα.

    Το Cara φαίνεται να είναι μια λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα: πώς η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς. Η ιστοσελίδα του ιστότοπου αναφέρει ότι «φιλτράρει τις εικόνες της γεννητικής AI» για να διευκολύνει τους ανθρώπους να βρίσκουν δημιουργούς και έργα τέχνης που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους – και να απομακρύνει ορισμένα από τα ηθικά και δεοντολογικά ζητήματα που συνδέονται με τις πολιτικές ΑΙ.

    «Πολλές πλατφόρμες αποδέχονται σήμερα την τέχνη της τεχνητής νοημοσύνης όταν δεν είναι ηθική, ενώ άλλες έχουν υποσχεθεί πολιτικές “όχι τεχνητή νοημοσύνη για πάντα” χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το σενάριο όπου η υιοθέτηση τέτοιων τεχνολογιών μπορεί να συμβεί στον χώρο εργασίας τα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο ιστότοπος.

    Η θέση του Cara σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη είναι ότι δεν «συμφωνεί με τα εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης στην τρέχουσα ανήθικη μορφή τους» και δεν θα φιλοξενεί έργα που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη.

    «Το μέλλον των δημιουργικών βιομηχανιών απαιτεί διαφοροποιημένη κατανόηση και υποστήριξη για να βοηθηθούν οι καλλιτέχνες και οι εταιρείες να συνδεθούν και να συνεργαστούν. Θέλουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα και να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα την οποία θα απολαμβάναμε να χρησιμοποιούμε και εμείς οι ίδιοι ως δημιουργοί», προσθέτει ο ιστότοπος.

    Σύμφωνα με το Tech Crunch, το Cara βρίσκεται ακόμα σε beta, αλλά αυτό δεν το εμπόδισε να σκαρφαλώσει στην κορυφή των charts του App Store και να ενθαρρύνει 650.000 άτομα να το κατεβάσουν.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα