Η θεμελίωση της νέας πτέρυγας του εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων της Boehringer Ingelheim έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Boehringer Ingelheim Humbertus von Baumbach.
Ο πρωθυπουργός εξήρε την εμπιστοσύνη που δείχνει η Boehringer στην Ελλάδα όπου έχει παρουσία από το 1975 λέγοντας, ότι η επένδυση αυτή είναι απόδειξη ότι η χώρα μας γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και συμπληρώνοντας, ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία και να αναδειχθεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό παίχτη ενισχύοντας τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάδος Δημήτρης Αναγνωστάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό επεσήμανε «Πριν από 3 χρόνια σας παρουσιάσαμε το επενδυτικό μας πλάνο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ λέγοντας ότι με την επένδυση αυτή οι εξαγωγές μας θα σπάσουν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ.
Σήμερα ανακοινώνουμε ότι το 2022 οι εξαγωγές του εργοστασίου Κορωπίου έφτασαν τα 1, 024 δισ., νούμερο που αντιστοιχεί στο 41% των συνολικών εξαγωγών του φαρμάκου.
Αν το ανάγουμε στο σύνολο των εξαγωγών της χώρας, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, αυτό αφορά το 2.9% των Ελληνικών εξαγωγών.
Επίσης, οι εξαγωγές μας έκλεισαν τα 1.252 δισ. το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 22% σε σχέση με το 2022 ενώ, αυξήσαμε τον αριθμό εργαζόμενων από 549 το 2020 σε 679 το 2023».
Η νέα πτέρυγα άνοιξε στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού πλάνου 2023-2027 της Boehringer το οποίο φτάνει τα 120 εκατ.ευρώ.
Σε αυτή θα παράγονται καινοτόμα φάρμακα με τη βοήθεια προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών, με αυτόνομες διαδικασίες παραγωγής, εντάσσοντας σε αυτές τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης διαβαίνοντας έτσι το κατώφλι του Industry 4.0. και ανοίγοντας επίσης 110 νέες θέσεις εργασίας.
Εκεί θα παράγονται καινοτόμα φάρμακα για την ψυχική υγεία, την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση και για καρδιο-νεφρο-μεταβολικά νοσήματα και, αναμένεται να καλυφθεί πρόσβαση 8,5 εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως με εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες (έναντι 6.8 εκ που καλύπτονται σήμερα με εξαγωγές σε 90 χώρες).