17.3 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Atlante – Κρι Κρι: Η συνεργασία στην Ιταλία που έχει «βγάλει» 115 προϊόντα

    Για τη συνεργασία της ιταλικής Atlante, μίας μεγάλης εταιρείας που κάνει το 70% του τζίρου της μέσω προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, με την ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι μίλησε η διευθύνουσα σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Natasha Linhart, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Export Summit IX που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

    Όπως ανέφερε στην παρουσίασή της η κ. Linhart, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με κάποια από τα γιαούρτια της Atlante, και σήμερα οι δύο εταιρείες έχουν λανσάρει συνεργατικά 115 νέα προϊόντα διαφόρων ειδών που βρίσκονται στα ράφια σούπερ μάρκετ και άλλων retailers στην Ιταλία. «Συνεργαστήκαμε με στόχο κυρίως να κατανοήσουμε πώς θα καταφέρουμε να “σαγηνεύσουμε” την αγορά που μας ενδιαφέρει. Θέλουμε βεβαίως να κάνουμε πωλήσεις γνήσιων ελληνικών προϊόντων, αλλά πρέπει να γίνουν πάρα πολλά πριν φτάσουμε να πούμε ότι το προϊόν μας προσιδιάζει στη συγκεκριμένη χώρα, χωρίς να υποστηρίζω πως θα πρέπει κανείς να αλλάξει τις βασικές αρχές του προϊόντος του, πρέπει όμως οπωσδήποτε να έχουμε το σωστό προϊόν», εξήγησε.

    Παρέθεσε ένα συγκεκριμένο περιστατικό: «Μας απασχολούσε η γεύση σε ένα συγκεκριμένο γιαούρτι και καταλάβαμε ότι η ελληνική γεύση δεν αρέσει στους Ιταλούς, οπότε πήγαμε και φέραμε μύρτιλλα Σιβηρίας για να φτιάξουμε τη γεύση και δουλέψαμε από κοινού με ανθρώπους δύο τμημάτων ερευνών για να φτάσουμε ως εδώ». Η ίδια ανέφερε πως η εταιρεία σκέφτηκε πως, αφού το ελληνικό γιαούρτι είναι τόσο πετυχημένο, «γιατί να μη συνεργαστούμε με την Κρι Κρι και για τα παγωτά;». Και πράγματι, εδώ και 2-3 χρόνια οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν πάσης φύσεως προϊόντα, που μάλιστα όπως είπε είναι δύσκολα: «Χρειάστηκε μια διετία περίπου για να βρούμε το σωστό μπισκότο για την ιταλική αγορά, και νομίζω ότι το βρήκαμε για φέτος». Ποιο είναι το δίδαγμα από όλα αυτά; «Πως οτιδήποτε κι αν κάνουμε πρέπει να είναι προϊόν συνεργασίας και πρέπει να αξιοποιούμε ο καθένας τις δεξιότητες και τα θετικά στοιχεία του άλλου».

    «Οι Ιταλοί μπορούν να ερωτευτούν τις ελληνικές γεύσεις»

    Η κ. Linhart αναφέρθηκε ακόμα γενικότερα στα ελληνικά προϊόντα και στο πώς τα βλέπει η Atlante, σημειώνοντας: «Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν μια απίστευτα πλούσια ως προς την ιστορία της, αλλά η Ελλάδα είναι απίστευτα πλούσια και ως προς τη γαστρονομία της. Γνωρίζουμε το γιαούρτι, αγοράζουμε πολλή φέτα από την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα έχει να δώσει πολύ περισσότερα. Είναι ένα φανταστικό μέρος, έχουμε την όμορφη θάλασσα, τον ήλιο, τα ψηλά βουνά, αλλά έχουμε και τις άγονες εκτάσεις στα ανατολικά. Εμείς στην Atlante έχουμε μεράκι στον τομέα των τροφίμων και θέλουμε να εκπροσωπούμε την Ελλάδα στην Ιταλία σε ευρεία κλίμακα. Και πιστεύουμε ότι μπορούν να ερωτευτούν τις ελληνικές γεύσεις οι Ιταλοί, το ελαιόλαδο, το τυρί, τα βότανα, την ντομάτα, τη μελιτζάνα, τα γλυκά, τα κέικ… Μιλάμε για την εξαιρετική μεσογειακή διατροφή. Θέλουμε λοιπόν στην Ιταλία να μας αναγνωρίσουν ως τον καλύτερο εκπρόσωπο των ελληνικών τροφίμων, και έτσι θα συνεχίσουμε»

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα