Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε ο Αιμίλιος Χειλάκης και μίλησε για τα πάντα. Ο ηθοποιός αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από τη συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες, μίλησε για το ρόλο του σκληρού Ακύλα και εξήγησε γιατί δεν έχει social media. Ο γοητευτικός ηθοποιός μίλησε ακόμα και για τα 10 χρόνια που είχε να κάνει τηλεόραση.
«Είχα να κάνω δέκα χρόνια τηλεόραση από Το Νησί στο Mega. Δεν μου αρέσω να με βλέπω στην τηλεόραση. Όταν βάζεις στόχο να πετύχεις κάποια πράγματα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος και βλέπεις ότι δεν τα έχεις βγάλει στο γύρισμα, λες: “εντάξει τώρα αυτό θα μείνει έτσι για πάντα” γιατί μιλάω για λάθη που εγώ καταλαβαίνω. Στο θέατρο ακόμη και ένα λάθος μπορεί να περάσει ως κανονικό. Είχα πει πως δεν θα ξαναέκανα τηλεόραση. Από τότε όμως που το δήλωσα το κράτησα και για δέκα – έντεκα χρόνια όπου και απείχα».
«Ο Λευτέρης Χαρίτος μου είχε τηλεφωνήσει το 2019 και του είχα πει: “Μη μου πεις καν γιατί πρόκειται, δεν προλαβαίνω γιατί σκηνοθετώ και παίζω σε παράσταση που θα κάνει περιοδεία. Δεν προλαβαίνω να κάνω γύρισμα. Μη με μπλέξεις εμένα με τηλεόραση, έχω να κάνω πάρα πολλά χρόνια”. Κάποια στιγμή βλέπω τότε τα πρώτα επεισόδια και λέω: “Α, καλή δουλειά έκανε”», είπε αρχικά ο ηθοποιός για να συνεχίσει:
«Αυτό που συμβαίνει με τον ρόλο μου ως Ακύλας Μεγαρίτης. Παίζω έναν ρόλο που δεν μπορώ να αγαπήσω με τίποτα. Απέχει παρασάγγας όχι μόνο ιδεολογικά αλλά και κοινωνικά, σαν σύζυγος, σαν φίλος, σαν πατέρας. Αυτό όμως που νομίζω ότι διαφέρω και σιχαίνομαι σε αυτόν τον χαρακτήρα, με βοηθά να το φτιάξω και να σας το δείξω».
Ο Αιμίλιος Χειλάκης παραδέχτηκε: «Αυτή είναι η δουλειά μου. Οι ηθοποιοί έχουμε τεχνικές για να σας δείχνουμε ότι συμβαίνει κάτι. Γιατί δεν είναι δυνατόν να σας το δείχνουμε συνεχώς, είναι αδύνατο ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις και με ένα καθημερινό σίριαλ».
«Δεν έχω twitter. Μαθαίνω ότι γράφονται κάποια πράγματα, δεν ξέρω όσα γράφονται, στο facebook επίσης. Είναι κάποια μέσα τα social media τα οποία κάνουν για κάποια συγκεκριμένη δουλειά για να διαφημιστεί μια δουλειά. Δεν μπορώ να πιάνω κουβέντα εκεί γιατί χάνεται ένας πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας για άλλα πράγματα. Γιατί αυτή η κουβέντα δεν γίνεται επί του προσωπικού, γίνεται σε έναν δημόσιο χώρο και… καλά επί του προσωπικού».
Ο Αιμίλιος Χειλάκης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε πως οι γονείς του θεωρούσαν το θέατρο χάσιμο χρόνου.