24.1 C
Athens
Sunday, September 29, 2024
More

    40.000 χιλιάδες τόνοι υπολειμμάτων καφέ espresso αποκτούν νέα «ζωή» χάρη στην startup Coffe-eco

    Μπορούν 40.000 τόνοι υπολειμμάτων καφέ espresso να αποκτήσουν νέα «ζωή»; Δύο νεαροί χημικοί μηχανικοί, ο Αλέξης Πάντζιαρος και ο Μάριος Βλαχογιάννης, συνιδρυτές της Coffe-Eco, λένε ότι μπορούν.

    Και πώς γίνεται αυτό; Μέσω της παραγωγής πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα, εδαφοβελτιωτικά υλικά μέχρι και ζωοτροφές.

    Μάλιστα, η Coffee Island η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεστίασης με δίκτυο 432 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 235 στην ελληνική περιφέρεια, προχώρησε σε σύμπραξη με την Coffe-eco, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής μονάδας στη Ν. Ευρώπη που επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί υπολείμματα καφέ espresso, για την παρασκευή νέων προϊόντων.

    Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Coffe-Eco, η οποία ξεκίνησε το 2016 από το πανεπιστήμιο της Πάτρας, προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει την επεξεργασία 50 τόνων υπολειμμάτων καφέ από τα καφεκοπτεία Coffee Island, ενώ έχει ήδη αναπτύξει συνεργασίες με τις εταιρείες καλλυντικών Apivita, Korres και Dust & Cream για τη παραγωγή πρώτων υλών.

    Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως 50 τόνοι υπολειμμάτων καφέ αντιστοιχούν σε 9 τόνους ισοδύναμου εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα