21.8 C
Athens
Friday, May 17, 2024
More

    Ωράριο ειδικού σκοπού – τι θα ισχύει για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

    Το μειωμένο ωράριο ειδικού σκοπού θα μπορούν να επιλέγουν οι γονείς στον ιδιωτικο  τομέα για να μπορούν να πέρνουν τα παιδια τους από το σχολείο .

    Ο κυνερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισαν πως ότι ισχύει για τον δημόσιο τομέα θα ισχύσει και στον ιδιωτικό .

    Επίσης έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

    Yυπενθυμίζεται ότι   η χορήγηση άδειας ειδικούς σκοπού θα συνεχιστεί μόνο σε γονείς υπαλλήλους εφόσον τα τέκνα τους με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές.

    Δηλαδή, οι γονείς που εργάζονται στο Δημόσιο θα παίρνουν διακεκομμένη άδεια μόνο για τις ημέρες που τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο, γιατί το τμήμα τους λειτουργεί εκ περιτροπής, ενώ θα πηγαίνουν στην εργασία τους τις ημέρες που τα παιδιά πάνε στο σχολείο.

    Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω μέτρα θα ισχύσουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έχει οριστεί έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα