22.2 C
Athens
Thursday, May 16, 2024
More

    Χάος στην Ειδομένη

    Οι κάτοικοι της Ειδομένης υποφέρουν και ο δήμαρχος σε κατάσταση απόγνωσης ζητά βοήθεια γιατί ο αριθμός μεταναστών που συγκεντρώνεται στην περιοχή, ολοένα και αυξάνεται.

    Η κυβέρνηση των Σκοπίων καθώς και η Σερβία ανακοίνωσαν και εφαρμόζουν έλεγχο στην ροή προσφύγων και μεταναστών επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε άτομα με καταγωγή από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν.

    Στην Ειδομένη η κατάσταση είναι τραγική . Δυστυχώς γίνεται χειρότερη καθημερινά όπως αναφέρει ο δήμαρχος Παιονίας, κ. Χρήστος Γκουντενούδης .

    Στον Αθήνα 9,84 η κυρία Ξανθούλα Σουπλή πρόεδρος της τοπικής κοινότητας λέει με απόγνωση ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου από 500 μετανάστες που βρίσκονται επάνω στις γραμμές και δεν επιτρέπου ούτε την διέλευση των άλλων προς τα Σκόπια. Ασκούν βέτο, λέγοντας: αν δεν περάσουμε εμείς δεν περνά κανείς.

    Έρχονται συνεχώς λεωφορεία και αφήνουν κόσμο ο οποίος κατασκηνώνη αλλά ο καταυλισμός δεν μπορεί να καλύψει τόσο κόσμο και πολλοί έχουν καταπατήσει τα σπαρμένα χωράφια.

    Το βράδυ ζητούν από τους κατοίκους φαγητό, νερό, τουαλέτα και ότι άλλο χρειάζονται. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκες αλλάκαι ο κόσμος εδώ έχει τρομοκρατηθεί . Είμαστε ένα χωριό 100 κατοίκων και η Ειδομένη είναι ο δέκτης όλων των ροών από τα νησιά.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα