31.1 C
Athens
Wednesday, June 26, 2024
More

    Φοβού το πρόστιμον στην Δυτική Μακεδονία

    Μετά από το πρόστιμο μαμούθ στα τέλη Αυγούστου , στο μοναδικό καφενείο ορεινού χωριού στη Θεσπρωτία οι ιδιοκτήτες σκέφτονται πολύ πριν ανοίξουν τα καφενεία τους.

    Δεν έχει σημασία ποιος ακριβώς το “κρατάει” ακόμα και όταν ιδιοκτήτης είναι ο γιος, η κόρη, ο γαμπρός, η νύφη. Σημασία έχει σε ποιανού το όνομα είναι περασμένο. Άσχετο αν εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή έχουν πάει να πάρουν το παιδί από το σχολείο, ή στην πόλη για να ψωνίσουν, ή ακόμα και μέχρι το σπίτι για να σβήσουν την κουζίνα που έχει το μεσημεριανό φαγητό.

    Το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ πήγε και παρήγγειλε ούζα όταν ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Τους υποτιθέμενους πελάτες εξυπηρέτησε ο αδελφός του, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο καφενείο, κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό και τον μεζέ πρόσφερε η πεθερά του ιδιοκτήτη.Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε, επιβάλλοντας το βαρύτατο πρόστιμο των 21.000 ευρώ.

    Επειδή οι κάτοικοι στα χωριά παρακολουθούν και ενημερώνονται για τα νέα από τις ειδήσεις των καναλιών , οι ιδιοκτήτες το μόνο που σκέφτονται είναι να κλείνουν τα καφενεία καθώς τα χρήματα από ανάλογο πρόστιμο , ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα μια τετραετίας.

    Μαρτυρία στο ρεπορτάζ μα ότι τα ίδια συμβαίνουν κι αλλού είναι η εξόρμηση σε ένα αντίστοιχο καφενείο στην Δυτική Μακεδονία . Σε ένα απομακρυσμένο χωριουδάκι που η μοναδική χαρά και απασχόληση είναι η παρέα του καφενείου,

    Αλλά οι έξυπνοι Μακεδόνες βρήκαν λύση. Δεν ανοίγουν το καφενείο αν ο ιδιοκτήτης δεν είναι εκεί. Ακόμα και αν ο επισκέπτης είναι ο Βουλευτής του Νομού…

     

     

     

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα