21.4 C
Athens
Wednesday, May 22, 2024
More

    Υπέροχα μαθήματα ζωής από παιδιά 2 ετών

    Αν κάποιος παρακολουθήσει τα παιδιά στην ηλικία από τα 2 έως τα 4 λίγο πριν τα πέντε πόσα αληθινά και παρορμητικά αντιμετωπίζουν το κάθε τι θα ανακαλύψουν μια σοφία που κρύβει μέσα του ένα παιδί σε αυτή την ηλικία που αξίζει τον κόπο .

     

    Τα μαθήματα που σίγουρα μπορείς να πάρει από ένα δίχρονο και κάτι παιδί αν τα αριθμήσουμε με τα πιο σημαντικά θα είναι πέντε και τα κατατάσσουμε στα εξής :

    Πρώτο μάθημα .  Συγχωρέστε και προχωρήστε γιατί όταν ένα μικρό παιδί είναι θυμωμένο , ζει πραγματικά τον θυμό του σε όλο το μεγαλείο . Οι αιτίες διάφορες όμως ο θυμός αυτός διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και μετά όλα μέλι γάλα . Η ζωή είναι εξαιρετικά συναρπαστική για να σπαταλήσει χρόνο κρατώντας κακία ή κάνοντας μούτρα .

    Δεύτερο μάθημα . Πείτε όχι διότι όταν ένα παιδί δεν θέλει να κάνει κάτι λέει όχι και το εννοεί . Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η αποφασιστικότητα με την οποία υποστηρίζει τις επιθυμίες του . Αν φέρουμε στο νου μας τις δικές μας στιγμές αδυναμίας στις οποίες αναγκαστήκαμε να πούμε ναι ενώ μέσα μας φωνάζαμε όχι μάλλον σε βάθος χρόνου μια άρνηση είναι ωφέλιμη για όλους μας .

    Τρίτο μάθημα . Αποδεχτείτε τους άλλους γιατί ένα παιδί αποδέχεται τους άλλους για αυτό που είναι και μάλιστα χωρίς προκαταλήψεις . Για παράδειγμα όταν αντικρίσει έναν άνθρωπο με κάποια αναπηρία δεν θα προσποιηθεί ότι δεν τον βλέπει αλλά είναι πιθανό να ρωτήσει κατά πρόσωπο τον ίδιο σχετικά με τη διαφορετικότητα του .

    Τέταρτο μάθημα . Ζήστε τη ζωή στο μάξιμουμ χωρίς να ακούγεται κλισέ . Η παρατήρηση ενός μυρμηγκιού που σέρνει την τροφή στη φωλιά του , ή μια κούκλα που χρειάζεται μια μεγάλη αγκαλιά τα παιδιά ξέρουν και ζουν την στιγμή . Η στάση τους απέναντι στη ζωή μπορεί να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει καθημερινά να ζούμε πραγματικά την κάθε στιγμή .

    Πέμπτο μάθημα . Μη βιάζεστε να κρίνετε κάποιον γιατί τις περισσότερες φορές βγάζουμε επιπόλαια συμπεράσματα για τους ανθρώπους . Αν κάποιος έχει διαφορετικό στυλ σπεύδουμε να τον κατατάξουμε  σε κατηγορία . Όταν όμως το δίχρονο παιδί μας έρχεται σε επαφή με συνομήλικούς του βλέπουμε ότι δεν κάνει διακρίσεις δεν βγάζει συμπεράσματα διότι ο καθένας είναι ένας πιθανός φίλος .  

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα