23 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Τσιάρας: Στόχος μας η αντιμετώπιση του ζητήματος της υπερχρέωσης των νοικοκυριών

    “Η αντιμετώπιση της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού”, ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.  Τόνισε εμφατικά ότι: ” “Ο διάλογος μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για την κατάρτιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου ρύθμισης χρεών, πτώχευσης των φυσικών και των νομικών προσώπων και ταυτόχρονης απαλλαγής τους από χρέη, έχει ανοίξει.

    Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα νέο ενιαίο πλαίσιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών και νομικών προσώπων. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση δείχνει ότι είναι συνεπής, όχι μόνο σε βασικές υποχρεώσεις της χώρας αλλά και στην αυτονόητη υποχρέωση να προστατεύσει τους πολίτες και να δημιουργήσει ένα πραγματικό κράτος δικαίου”.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Μπούμπα που κατήγγειλε μεροληψία του δικαστικού συστήματος, κατά των δανειοληπτών που επιθυμούν να υπαχθούν στο διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη”.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα