21.5 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Το Τουίτερ αλλάζει όσον αφορά τις επιθετικές δημοσιεύσεις

    Το Τουίτερ προχωρά γοργά ώστε να αναγνωρίζει άμεσα τους χρήστες που δημοσιεύουν βίαια,επιθετικά και ρατσιστικά ποστς εναντίον ενός ατόμου ή μια ομάδας ανθρώπων.

     

    Η νέα πολιτική του Τουίτερ δίνει τη δυνατότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διαγράφουν λογαριασμούς ατόμων οι οποίοι προχώρησαν σε βίαιες και υβριστικές δημοσιεύσεις ή άτομα που ο κύριος σκοπός τους είναι να προκαλέσουν κακό έναντι άλλων.

    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ανανεωμένη πολιτική περί συμπεριφοράς μίσους από κάποιους,έχουν το δικαίωμα πια να απαγορεύουν και να τιμωρούν επιθέσεις ή απειλές προς ανθρώπους σχετικά με τη φυλή τους,την εθνικότητά τους,τη φυσική τους προέλευση,τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό,το φύλο τους,τη θρησκεία τους,την ηλικία,την εκάστοτε αναπηρία ενός ατόμου ή την ασθένειά του.

    Ακόμα μία καινοτομία είναι πως θα απαγορεύεται ένας χρήστης να έχει πολλαπλούς λογαριασμούς σε ένα συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον προφανή λόγο πως το κάνει αυτό για να αποφεύγει έτσι κάθε απαγόρευση που θα του επιβάλλεται σε έναν από τους υπόλοιπους λογαριασμούς του.Αυτή είναι μία από τις τακτικές των τρομοκρατών που χρησιμοποίησαν για να είναι πάντα online στα social media ακόμα κι αν το τουίτερ είχε αποβάλει έναν απο τους λογαριασμούς τους.

    Το Τουίτερ,το Facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτυχαν κριτικής για το γεγονός ότι δε μπόρεσαν να σταματήσουν τους τρομοκράτες από το να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των social media.

    Σε απάντηση προς αυτούς το Facebook και το Twitter τον τελευταίο χρόνο έχουν αναπροσαρμόσει τις πολιτικές τους αρκετές φορές σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν το φαινόμενο των λεκτικών επιθέσεων και την προαγωγή της τρομοκρατίας.Επίσης όμως επειδή είναι ένα λεπτό ζήτημα θέλουν να αποφύγουν και τις τυχόν κατηγορίες περί λογοκρισίας.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα