25 C
Athens
Sunday, May 12, 2024
More

    Το ταξίδι στη Ρώμη και τα βασικά θέματα της συνάντησης

     

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης , ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ιταλό ομόλογό έδωσαν βάση στην επισκόπηση των διμερών σχέσεων

    και  συζήτησαν  προοπτικές περαιτέρω σύσφιξής τους, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, στους οποίους ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ιταλικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε και η έγκαιρη ολοκλήρωση του TAP, ο οποίος θα μεταφέρει προς την Ευρώπη αζέρικο φυσικό αέριο περνώντας από την Ιταλία, καθώς και ο σχεδιασμός σημαντικών ενεργειακών εγχειρημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο EastMed.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα Ελλάδα και Ιταλία, μιας και σηκώνουν ιδιαίτερο βάρος ως χώρες πρώτης υποδοχής. Οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν για τον συντονισμό που απαιτείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για την προώθηση κοινών πολιτικών και λύσεων σε επίπεδο Ε.Ε.. Επίσης , τους απασχόλησε και  η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η ανάγκη η διαδικασία αυτή να παραμείνει ζωντανή.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα