29.3 C
Athens
Sunday, June 30, 2024
More

    Εκκίνηση τηλεργασίας από 25/9

    Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την υποχρεωτική τηλεργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες πρέπει αύριο, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, να προβούν μέσω της ειδικής πλατφόρμας στο Σύστημα «Εργάνη» στη δήλωση των εργαζομένων που θα απασχολούνται με τηλεργασία.

    Ως ημερομηνία έναρξης της εξ αποστάσεως εργασίας θα πρέπει να αναγράφεται η 25η Σεπτεμβρίου 2020, ενώ ως τόπος εργασίας ο τόπος εργασίας του εργαζομένου. Η επιχείρηση θα πρέπει να αναγράψει στη δήλωση και τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που θα απασχοληθούν με τηλεργασία. Η σημείωση αυτή γίνεται στο πεδίο των παρατηρήσεων. Το μέτρο αφορά την Περιφέρεια Αττικής, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και προβλέπει τηλεργασία στο 40% του προσωπικού μιας επιχείρησης.

    Οι λεπτομέρειες για το σύστημα τηλεργασίας περιλαμβάνονται στο άρθρο 235 του νομοσχεδίου, το οποίο φέρει τον τίτλο «Εκτακτα προσωρινά µέτρα για την Περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας για την αποσυµφόρηση των µέσων µαζικής µεταφοράς και του τόπου εργασίας».

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα