16.3 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα για τον κορονοϊό και τα νέα κρούσματα

    Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται για τον κορονοϊό και τα νέα κρούσματα ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ενδεχόμενο άνοιγμα των συνόρων με βαλκανικές χώρες.Στην τηλεδιάσκεψη «θέλουμε να δούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων μας και να δούμε την αποτελεσματικότητα άλλων μέτρων με τη χρήση μάσκας και άλλα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Υπογράμμισε ότι με την έλευση περισσότερων τουριστών τον Αύγουστο πρέπει να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να είναι προσεκτικοί.Στην τηλεδιάσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λαμβάνουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων.

    Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανά πιο δραστικά περιοριστικά μέτρα τόνισε: «Όλα είναι στη φαρέτρα μας, ανάλογα με τα δεδομένα. Στη σημερινή συνεδρίαση εξετάζεται η αποτελεσματικότητα των ελέγχων και άλλων μέτρων που έχουν υιοθετηθεί».

     Επεσήμανε για τις Εκκλησίες και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ότι δεν υπάρχει ακόμη τέτοια εισήγηση από την Επιστημονική Επιτροπή.

    «Για τις εκκλησίες έχει δοθεί από την Επιτροπή των ειδικών ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και την ακολουθήσαμε. Αν αποφασίσουν κάτι άλλο, θα τους ακολουθήσουμε», είπε.

    Σε αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χραδαλιάς, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα