22.7 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους

     
     
    Κινητοποιήσεις και μπλόκα αποφάσισαν οι αγρότες της Λάρισας μετά από τη συνέλευση που πραγματοποίησε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στο πλαίσιο της Πανθεσσαλικής σύσκεψης την προηγούμενη εβδομάδα. Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, με τα τρακτέρ να σταματούν την κυκλοφορία στον κόμβο του Πλατυκάμπου και στα Φάρσαλα.
     
    Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εκφράζουν τις αντιδράσεις τους για τις «εξευτελιστικές», όπως τις χαρακτηρίζουν, τιμές των προϊόντων τους σε αντίθεση με το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής. Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η υψηλή τιμή του πετρελαίου, του αγροτικού ρεύματος, του νερού, των λιπασμάτων, αλλά και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον οι αγρότες να καλύψουν τις ανάγκες τους. Μάλιστα γίνεται ειδική αναφορά στις ειδικές φοροελαφρύνσεις στην κατανάλωση πετρελαίου που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση για τον εφοπλιστικό, βιομηχανικό, ξενοδοχειακό, νοσοκομειακό και αεροπορικό κλάδο, όπου τελικά δεν συμπεριελήφθησαν και οι αγρότες.
     
    Στην ανακοίνωση ακόμα οι αγρότες καταγγέλλουν τις υψηλές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν και που παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο φορολογικό όπου σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο προβλέπονται ευνοϊκότεροι όροι για τους αγρότες, οι ίδιοι είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι. Μάλιστα, επιφυλάσσονται και για περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που θα αποφασιστεί στις 15 Δεκεμβρίου κατά την προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα