16.1 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Τα "κατασκευάσματα του πανικού"

    Αν κάποιος ξέρει να διαβάσει την γλώσσα του σώματος και παρακολούθησε την συνέντευξη του πρώην Υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου θα απαντήσει με βεβαιότητα σε ένα βασικό συμπέρασμα. 

    Η καλύτερη άμυνα είναι σίγουρα η επίθεση και τουλάχιστον σε αυτό οφείλουμε όλοι να το βγάλουμε το καπέλο στην πρώην κυβέρνηση  Σύριζα και ΑΝΝΕΛ. Αλλά αυτή τη φορά χωρίς πυγμή, χωρίς  καθαρότητα και άνεση με ένα ύφος λίγο απόλιθωμένο σκεφτικό και μετρημένο,  με μια πλάτη που γέρνει προς τα μπρος και καμιά φορά φαντάζομαι μετά από παρότρυνση του σκηνοθέτη να γέρνει στο πλάι και πολλά χτυπήματα στα μάτια από τα πολλά φώτα …ίσως . 

    Η ροή αλλά και ο τόνος της φωνής αφού δόθηκε και μελετήθηκε σε ψυχολόγο εγκληματολόγο θα έπρεπε  να ξέρει σύμφωνα με την εμπειρία του ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι παραπέμπει σε ενοχική απολογητική και παρακλητική σε κάποια σημεία ανεξαρτήτου προσώπου ή περιγραφής γεγονότων.

    Και πάμε στην ουσία , για τους συνάδελφους του κ. Παπαγγελόπουλου, τους  εισαγγελείς που έπειτα από ένα χρόνο κάνουν ομολογία στην ουσία ξεκάθαρη ότι οι δικαστικές αρχές ενώ ήξεραν απήλλαξαν έναν ένοχο ; Αναφέρομαι στον Διοικητή  της  Τράπεζας της Ελλάδος τον κ. Στουρνάρα.

    Δηλαδή απέκρυψαν ότι είναι ένοχος  σύμφωνα με την κατάθεση που είχαν. Στη συνέχεια έκριναν ότι μάλλον δεν θα έπρεπε να το κάνουν και τελικά ίσως ο ένοχος θα πρέπει σύμφωνα με τα στοιχεία τους δηλαδή την απολογία του μάρτυρα να απολογηθεί ενώ  οι ίδιοι σε αυτό ακριβώς το σημείο , διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας με την συγκάλυψη και την υπόθεση στο αρχείο αλλά και αργότερα την επαναφορά της .

    Και πάμε και σε άλλα παραδείγματα διότι αν ήταν μόνο αυτό στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης θα ήταν όλα μια χαρά γιατί δεν ξέρω σε ποια Ελλάδα ζούμε.

    Ζούμε στην Ελλάδα του 21 αιώνα και η δικαιοσύνη επιτρέπει σε Υπουργούς  να επικοινωνούν με  έγκλειστους στις φυλακές, δεν ξέρω άραγε αν συνιστά παράβαση της συνταγματικής αρχής δεν μας απάντησαν ποτέ …και αν όλα τα παραπάνω θέτουν σε κίνδυνο το δημοκρατικό πολίτευμα.

    Κλείνοντας με το βασικότερο όλων, ότι ο ίδιος ο κ. Μανιαδάκης έχει ήδη μιλήσει. Εξερχόμενος από το γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 17 Οκτωβρίου του 2019 όπου έδωσε κατάθεση, μίλησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και περιέγραψε τα πραγματικά περιστατικά που περιέχονται στα δικόγραφά του.

     

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα