16.1 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς «χαράτσι»

    Αναδρομικά, από την 1η Ιουλίου, ισχύει η άρση της ακινησίας αυτοκινήτων, ενώ για πρώτη φορά από τότε που προβλέφθηκε η δυνατότητα Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα, αυτό δεν συνεπάγεται τιμωρητικό «χαράτσι» για τους οδηγούς.

    Ως και πέρσι, όσοι δεν άντεχαν να πληρώσουν Τέλη Κυκλοφορίας για όλο το έτος, παρέδιδαν τις πινακίδες και τις ξαναέπαιρναν για τη διάρκεια 2 ή 3 μηνών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών κοστολογούσε αυτό το… χατήρι με 1 μήνα επιπλέον χαράτσι. Φέτος, αυτό δεν ισχύει κι αν κάποιος θέλει να πάρει πίσω τις πινακίδες του ΙΧ του π.χ. για 2 μήνες, θα πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας που αναλογούν μόνο σε αυτό το 2μηνο.

     Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, για όσους πάρουν πίσω τις πινακίδες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υπάρχει υποχρέωση για εμπρόθεσμη επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στη Δ.Ο.Υ., δηλαδή για επιστροφή τους έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα Τέλη κυκλοφορίας κι εφόσον αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, η εν λόγω προθεσμία μετατίθεται έως την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα