31.1 C
Athens
Friday, July 5, 2024
More

    Σχεδόν έτοιμο το εμβόλιο του COVID-19

    Σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας άνοιξε το θέμα για το εμβόλιο του κορονοϊού.  Χαρακτηριστικά τόνισε ότι: «Του χρόνου το καλοκαίρι στην Ελλάδα θα έχουμε κάποια εμβόλια αρχικά για τις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Για να σταματήσει ο ιός στην Ελλάδα θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού τουλάχιστον.»

    Όπως είπε επιδημιολογικά η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από πολλές χώρες στον κόσμο. Ωστόσο, ο ιός μπορεί να επανέλθει ανά πάσα στιγμή. Δε μπορούμε να  εφησυχάσουμε, καθώς έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή, «τα ορφανά κρούσματα είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των ειδικών. Και αυτό γιατί τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Πιο ανησυχητικό είναι ότι από τα 30 περίπου κρούσματα καθημερινά τα περισσότερα δεν είναι εισαγόμενα.Αυτό δείχνει ότι ο δείκτης μετάδοσης R έχει ανοδική τάση». 

    «Τα πρώτα αποτελέσματα των συνωστισμών τα βλέπουμε τώρα από την αύξηση των κρουσμάτων.Τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε μια περίοδο που η γρίπη με τον κορωνοϊό θα συνυπάρχουν. Θα γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί για τη γρίπη. Επίσης, τέλος Δεκεμβρίου και αρχές του νέου έτους θα έχουμε επιτυχείς δοκιμές στη φάση 3 και αδειοδότηση των εμβολίων του κορωνοϊού.», σημείωσε ο καθηγητής.

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα