16.2 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Συνελήφθησαν δύο παιδιά 13 και 14 χρονών επειδή έπαιζαν μπάσκετ σε προαύλιο του σχολείου

    Δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας δεκατριών και δεκατεσσάρων ετών συνελήθησαν γιατί έπαιζαν μπάσκετ στο προάυλιο του σχολείου τους την ώρα που ήταν κλείστο.

    Σύμφωνα με την επιστολή των γονέων ο διευθυντής του σχολείου βλέπωντας τα κάλεσε αμέσως την αστυνομία όπου στη συνέχεια προσήγαγε τα δύο παιδιά .

    «Με αφορμή ένα πρωτάκουστο περιστατικό για την πόλη μας, θα θέλαμε να υψώσουμε μια κραυγή αγανάκτησης και αγωνίας για τα παιδιά μας.

    Δυστυχώς, η πόλη μας στο νότιο τμήμα της στερείται ανοικτών δημόσιων αθλητικών χώρων.  Ιδιαίτερα δε αυτή την περίοδο που τα αθλητικά κέντρα είναι κλειστά και η λειτουργία των διαφόρων γυμναστικών συλλόγων υπό αναστολή, η ανάγκη χρήσης ανοικτών αθλητικών χώρων γιγαντώθηκε. Τα παιδιά της πόλης μας συχνά  αναγκάζονται να «εισβάλλουν» στους γνώριμους και ασφαλείς για αυτά προαύλιους χώρους των σχολείων της περιοχής τους, προκειμένου να παίξουν και να αθληθούν στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις.  Τα προαύλια σε πολλά σχολεία της πόλης μας το απόγευμα είναι γεμάτα από τους ανήλικους «εισβολείς». 

    Και συνεχίζει… «Προς τιμήν του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έφτασε επί τόπου στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να μην υπάρξει συνέχεια στο παράλογο συμβάν.  Και παρόλο που μάλλον δεν υπάρχει νομική συνέχεια στο θέμα, αυτό που έμεινε χαραγμένο σε αυτά τα παιδιά και στους γονείς τους είναι η εικόνα των παιδιών να μπαίνουν στα περιπολικά και να μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα για το αδίκημα  που διέπραξαν : Έπαιζαν μπάσκετ με τους συμμαθητές τους στο προαύλιο του σχολείου. 

    Ευχαριστούμε κε διευθυντά για το σπουδαίο μάθημα που διδάξετε στα παιδιά μας. Να είστε σίγουρος ότι θα τους μείνει αξέχαστο.»

     

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα