26.1 C
Athens
Saturday, June 29, 2024
More

    Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο

    Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα η κ. Σακελλαροπούλου.

    Στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά η κυπριακή αποστολή θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με την αντίστοιχη αντιπροσωπεία από την Ελλάδα.

    Επίσης, οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, ενώ θα υπάρξει συντονισμός ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

    Στις 18:00, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

    Τον Πρόεδρο της Κύπρου συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Κύπριος πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος και ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

    Ο κ. Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα