20 C
Athens
Monday, May 13, 2024
More

    Στ. Πέτσας: Η υπερβολική χαλάρωση οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων στα αστικά κέντρα

    Για «μεγάλη καμπάνα κινδύνου» σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα έκανε λόγο ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε χτυπήσει μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου, η οποία οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση και στον εφησυχασμό στο εσωτερικό.

    Μετά το άνοιγμα της χώρας μας στον τουρισμό, φροντίσαμε -με αυστηρές παρεμβάσεις που έγιναν- να περιορίσουμε τα εισαγόμενα κρούσματα ελέγχοντας καλύτερα τις πύλες εισόδου». Αναφορικά με το εσωτερικό της χώρας, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος έκανε λόγο για «υπερβολική χαλάρωση, η οποία οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων, ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».«Για αυτόν τον λόγο ένα από τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι η επέκταση στη χρήση μάσκας, δηλαδή να γίνει υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας. 

    «Υπάρχουν προβλήματα εκεί που συνωστίζονται πολλοί όρθιοι είτε γύρω από ένα μπαρ είτε σε ένα πανηγύρι όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα. Αυτά  είναι τα προβλήματα που δημιουργούν την πιθανότητα μεγάλης διασποράς» ανέφερε ο κ. Πέτσας ενώ κάλεσε όλους τους Έλληνες ακόμη μία φορά να προσέχουν  και να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

    «Θυμίζω πως, όταν πρωτοανοίξαμε τις πύλες μας στις πτήσεις από το εξωτερικό μέσα σε λίγες ώρες, αμέσως μόλις   διαπιστώσαμε ότι είχαμε πρόβλημα με τη Ντόχα, κλείσαμε την πύλη μας. Μετά, όταν είδαμε ότι στα χερσαία σύνορα υπήρχε πρόβλημα, κλείσαμε αρκετούς συνοριακούς σταθμούς και πήραμε μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση τεστ. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Θέτουμε τα προβλήματα όπως τα διαπιστώνουμε στους ειδικούς, μας συνιστούν τι πρέπει να κάνουμε και τους ακούμε», υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

    naftemporiki.gr

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα